EF SEB LU logo

70-letnica Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani praznuje 70 let. Ustanovljena je bila leta 1946 kot del Univerze v Ljubljani in je kmalu postala ena od najvplivnejših univerzitetnih organizacij v regiji.

To pomembno obletnico želimo pedagogi in strokovni sodelavci praznovati z vsemi, ki nas spremljate in sodelujete z nami, da smo postali vodilna izobraževalna in znanstvenoraziskovalna institucija na področju ekonomije in poslovnih ved v naši regiji.

Smo raziskovalci, pedagogi in smo študentje. Skupaj z vami že 70 let pišemo zgodbe Ekonomske fakultete.

GALERIJA - Praznovanje 70-letnice na Ekonomski fakulteti

S klikom na spodnje povezave, si lahko ogledate fotogalerije in kratke opise dogodkov, ki so se zvrstili v slavnostnem tednu od 17. do 20. oktobra 2016.

17.10.

Otvoritev tunela EF18.10.

Predstavitev jubilejnega zbornika revije EBR

Okrogla miza: Od socialistične črne luknje do nevroekonomije

Otvoritev razstave 70 let ucbeniških zgodb19.10.

Okrogla miza EU 2025- Ekonomska prihodnost in politična usodnost evropskih integracij

Otvoritev razstave ALUO - Oikonomija

IMPRO štorije20.10.

Slavnostna akademija


70 LET ZGODB EKONOMSKE FAKULTETE

Arhiv - 70 let Ekonomske fakultete v slikah


DOGODKI

TUNEL EKONOMSKE FAKULTETE: Slikovito potovanje skozi čas

70 let raziskovanja in izobraževanja, poučevanja in učenja, razvoja, kakovosti, rasti, najvišjih vrednot. 70 let izjemnih zgodb. In 70 let spominov. Podoživite jih z nami, da jih bomo odslej lahko pisali skupaj. Potujte skozi prelomnice in posebne trenutke, ki so soustvarili najlepša akademska doživetja.

(17.10.2016) Več >>>

Predstavitev jubilejne številke EBR

Na predstavitvi bodo zdajšnji in pretekli uredniki spregovorili o zgodovini in vlogi revije, o nastanku jubilejne številke, obudili spomin na čas urednikovanja in na tematike, ki so se porajale v posameznih obdobjih. Članki, zbrani v jubilejni številki EBR, so v marsičem aktualni še danes in vsekakor vredni naše pozornosti.

(18.10.2016 ob 9.30) Več >>>

Okrogla miza: Od socialistične črne luknje do nevroekonomije

Tema okrogle mize ne bo le zgodovinski preboj raziskovanja ekonomije in poslovnih ved ter njihove odličnosti v širšem mednarodnem okolju, pač pa tudi relevantnost raziskovanja za družbo v duhu časa, ki ga živimo.

(18.10.2016 ob 11.00) Več >>>

Otvoritev razstave 70 let učbeniških zgodb

Centralna ekonomska knjižnica in Založništvo pripravljata razstavo, ki je zasnovana na izboru učbenikov, ki so jih napisali profesorji Ekonomske fakultete in so bili tiskani na fakulteti ali izdani pri drugih založbah. Ob razstavi tudi kronološko spremljamo razvoj priprave in tiska študijskih gradiv od različnih ciklostilov do pravih tiskanih monografij.

(18.10.2016 ob 13.00) Več >>>

Okrogla miza: EU 2025 – Ekonomska prihodnost in politična usodnost evropskih integracij

EU se nahaja na razpotju dosedanjega razvoja. Pestijo jo ekološke (energetske), demografske (migracijske) in politično ekonomske krize (fiskalna, monetarna, socialna). Iščemo odgovore, kaj pravzaprav hočemo in ne zgolj česa nočemo.

(19.10.2016 ob 11.00) Več >>>

Otvoritev razstave študentov fotografije ALUO - Oikonomia

Razstava ponuja vpogled v vsebinske in formalne pristope k vlogi pojma oikonomia v vsakodnevnem življenju, študijskem procesu in akademskem raziskovanju. Razstavljena dela prikazujejo na eni strani specifične ustvarjalne prakse mladih vizualnih umetnikov in oblikovalcev, na drugi strani pa sorodno pojmovanje tega področja pri njihovih vrstnikih na drugih študijskih programih.

(19.10.2016 ob 13.00) Več >>>

IMPRO ŠTORIJE: Kaj vse se ni zgodilo v 70 letih

Želite slišati vse zanimive zgodbe, ki se niso zgodile v 70. Letih? Lepo vabljeni, da se nam, v sredo 19.10. ob 15:00, pridružite v avli med Malo in Veliko dvorano, kjer bomo gostili IMPRO skupino EJ Mopped!. Improvizatorji nam bodo na simpatičen in zelo zabaven način (preko odrske improvizacije), prikazali vse dogodke, ki se niso zgodili v zadnjih 70. letih.

(19.10.2016 ob 15.00) Več >>>

Slavnostna akademija

Uradni zaključek praznovanja v Veliki dvorani Mercator z zaposlenimi in povabljenimi gosti.

Na vrh strani