EF SEB LU logo

AACSB

V ZDA je na področju poslovnega izobraževanja najbolj znana mednarodna akreditacija AACSB, ki jo podeljuje ameriška organizacija AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). Združenje je bilo ustanovljeno leta 1916 in vključuje 1600 pretežno izobraževalnih institucij v več kot 90 državah.

AACSB akreditacijo je prejelo 859 institucij iz 62 držav (AACSB International, 2017).

AACSB akreditacija temelji na zavezanosti k doseganju visoke kakovosti in nenehnemu napredku v poslovnem izobraževanju. Akreditacijo opredeljujejo zahtevni in vseobsegajoči akreditacijski standardi, ki so razdeljeni na štiri področja: strateško upravljanje šole in inovacije, delovanje in vpetost vseh deležnikov (pedagogov, študentov, strokovnega osebja, zunanjih deležnikov), učenje in poučevanje in akademsko, raziskovalno ter poklicno udejstvovanje.

AACSB akreditirane šole >>>

Ekonomska fakulteta prejela podaljšanje akreditacije s strani uveljavljenega mednarodnega združenja poslovnih šol AACSB

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je bila marca 2015 uspešno reakreditirana za naslednje petletno obdobje s strani uveljavljenega mednarodnega združenja AACSB International.

Evalvatorji so v svojem poročilu zapisali, da je fakulteta v zadnjih petih letih naredila velik napredek in da z delom dokazuje najvišjo kakovost svojega delovanja. Predvsem jih je navdušila zaveza vseh zaposlenih k uresničevanju poslanstva šole.

Dodatne informacije o procesu reakreditacije AACSB >>>

Vrednost akreditacije AACSB za naše študente, zaposlovalce in fakulteto

Mednarodna akreditacija AACSB zagotavlja, da poslovna šola:

  • zaposluje visoko usposobljene profesorje najboljše kakovosti in ima sodoben učni program;
  • razvija in posreduje kakovostno poslovno in managersko znanje;
  • goji smiselno in pristno sodelovanje med študenti in profesorji;
  • zagotavlja doseganje učnih ciljev svojim diplomantom;
  • uspešno upravlja resurse za izpolnjevanje zastavljene strategije;
  • možnost za vključitve v prestižno AACSB svetovno alumni mrežo najboljših študentov (in profesorjev) - Beta Gamma Sigma.

Dodatne informacije >>>

Na vrh strani