EF SEB LU logo

Alumni ICPE

Mednarodni center za promocijo podjetij – ICPE, je medvladna organizacija s sedežem v Ljubljani. Ustanovljena je bila leta 1974 v Jugoslaviji, na iniciativo Združenih narodov in Gibanja neuvrščenih držav, kot center za raziskave, usposabljanje, svetovanje in podiplomski študij ter kot institucija za upravljanje javnih podjetij in za spodbujanje sodelovanja med državami v razvoju.

ICPE se je s svojimi dejavnostmi in državami članicami razvila v pomembno mednarodno središče, ki zagotavlja gospodarske, izobraževalne in kulturne vezi med njenimi državami članicami in drugimi.

ICPE ima bogato zgodovino sodelovanja v areni za mednarodne odnose, saj so programi centra gostili ugledne strokovnjake iz vsega sveta, ki so pripomogli k razvoju javnih podjetij v razvijajočih se državah.

Komu je namenjena ICPE?

Od leta 1989/1990 ICPE izvaja intenzivni, dvoletni mednarodni MBA program, izveden v enem, intenzivnem letu, v tesnem sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Akreditiran program, EQUIS in AACSB, ki ga izvajajo vodilni slovenski in tuji strokovnjaki EF, zagotavlja vse osnovne koncepte upravljanja s podjetji in osnovno znanje potrebno za uspešne menedžerje. Dve področji specializacije oz. modula sta, Splošni menedžment in Menedžment v javnem sektorju. Potencialni kandidati pa morajo imeti naslednje kvalifikacije:

  • Univerzitetna diploma nacionalno akreditirane institucije
  • Znanje angleščine

V začetku leta 2013 je bil ustanovljen tudi ICPE Alumni klub, z namenom, da povezuje močno mrežo MBA diplomantov, z nalogo promocije ICPE, kot tudi, da delijo svoje znanje in izkušnje s prihodnjimi udeleženci MBA in diplomanti. Ker se program izvaja že 25. leto, ICPE Alumni povezuje več kot 650 študentov, ki so študirali pri nas kot direktorji, višji menedžerji in oblikovalci javnih politik.

Včlani se
University of Ljubljana,
School of Economics and Business.
[+introtext+]

Splošne informacije

Dodatne povezavePartnerji


Na vrh strani