EF SEB LU logo

AMBA

Akreditacija združenja Association of MBAs (AMBA) je najvišji standard uspešnosti v podiplomskem poslovnem izobraževanju, ki jo pridobijo samo najboljši podiplomski programi s področja managementa. Samo najboljša 2 odstotka poslovnih šol na svetu sta prejela akreditacijo AMBA za svoje programe: MBA, MBM in DBA.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (EF UL) je v letu 2016 za FELU MBA program uradno prejela akreditacijo združenja AMBA (Association of MBAs), ki je med vodilnimi ustanovami s področja podiplomskega poslovnega izobraževanja.»AMBA je resnično globalna poslovna organizacija in edini akreditacijski organ, ki se osredotoča izključno na akreditiranje programov MBA.

Pri odločitvi, koga bomo akreditirali, smo zelo zahtevni. Dejansko AMBA akreditira manj kot 5 odstotkov celotnega portfelja poslovnih šol na svetu. Ker združenje AMBA deluje kot akreditacijska in članska organizacija, je na področju podiplomskaga študija managementa edinstveno, saj povezuje prihodnje poslovne voditelje z današnjimi idejnimi vodji.

S to akreditacijo se EF UL pridružuje vodilnim poslovnim šolam na svetu. Veliko nam pomeni, da lahko tesno sodelujemo z njimi in MBA članicami AMBA, da zagotovimo, da bo vrhunsko podiplomsko izobraževanje na področju managementa še naprej prva izbira pri zaposlovalcih, vladah in ambicioznih vodstvenih kadrih, ki bodo postali svetovni poslovni voditelji prihodnosti.«

Andrew Main Wilson, generalni direktor združenja AMBA

»Ves čas, že od samega začetka, je bil cilj programa FELU MBA razviti potencial naših študentov in razširiti njihovo obzorje. Da bi to dosegli, smo jih pogosto potisnili iz cone udobja in jih 'vrgli v ocean', da bi se naučili krmariti. Ponosna sem, da bodo ob zaključku programa ambiciozni, saj so njihove edine omejitve etična načela in nebo. Ponosna sem tudi na to, da nas je naša pot pripeljala do tu, kjer smo sedaj, in da smo prejeli to prestižno akreditacijo.«

prof. Andreja Cirman, direktorica programa MBA

»Vesel sem, da se je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani pridružila najelitnejšemu klubu poslovnih šol na svetu: tistim s trojno akreditacijo, znano kot 'trojna krona'.

Ta ekskluzivni klub združuje okrog 75 ustanov po vsem svetu in izpolnjuje najvišje standarde vseh treh svetovnih akreditacijskih organov za poslovne šole: AMBA (London), EQUIS (Bruselj) in AACSB (Tampa, ZDA).

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani ima izredno dober program MBA, z zelo močnimi povezavami s poslovnimi krogi v Sloveniji in širši regiji. Zaradi svojega izjemnega ugleda in vizionarskega vodstva si popolnoma zasluži akreditacijo AMBA, ki jo je uradno prejela julija 2016.«

George Iliev, direktor razvojnih trgov v AMBA
Dodatne informacije >>>

AMBA akreditirane šole

AMBA trenutno akreditira programe na več kot 240 poslovnih šolah v več kot 70 različnih državah. AMBA je edino profesionalno člansko združenje, ki povezuje študente MBA in diplomante, akreditirane poslovne šole in zaposlovalce MBA kadrov v več kot 120 državah.

AMBA akreditirane šole >>>

Vrednost akreditacije AMBA za naše študente, zaposlovalce in fakulteto

Za študente odločitev, da se vpišejo v program MBA, predstavlja pomembno zavezo, tako časovno kot finančno. Na nasičenem in kompleksnem trgu AMBA akreditacija ponuja zanesljiv seznam skrbno preizkušenih programov in zagotavlja, da je naložba študentov poplačana z najboljšim poslovnim izobraževanjem, ki je trenutno na voljo in bo občutno izoblikovalo njihovo poklicno pot.

Zaposlovalci, ki iščejo najboljše managerje in prihodnje poslovne vodje, vedo, da so diplomanti AMBA akreditiranih programov prejeli vrhunsko in najustreznejše izobraževanje s področja managementa. Zaposliti diplomanta enega od AMBA akreditiranih programov pomeni zaposliti izjemen talent.

Akreditacija poslovnim šolam zagotavlja mednarodno kredibilnost in status. Po vsem svetu je trenutno že več tisoč usposabljanj MBA, vendar bi jih le majhen odstotek prejelo akreditacijo, če bi jih presojali po naših strogih mednarodnih merilih. Akreditacija AMBA odkriva najboljše programe, ki so trenutno na voljo. Razvojna naravnanost postopka akreditacije poslovnim šolam pogosto pomaga odkriti morebitne pomanjkljivosti v programih, AMBA obsežno in posvetovalno poročilo pa vsebuje tudi priporočila za prihodnje izboljšave.

Članstvo AMBA pomeni, da se lahko diplomanti MBA mrežijo med seboj, pri čemer vedo, da se povezujejo s posamezniki iz najboljših programov MBA na svetu. AMBA članske storitve za diplomante poslovnih šol z akreditacijo AMBA vključujejo karierno podporo, zaposlitvene portale, priložnosti za mreženje, dostop do najnovejših raziskav ter dogodke in usposabljanje za pridobitev certifikata CPD. Diplomanti MBA vedo, da jim akreditacija AMBA odpira vrata in priložnosti.

Dodatne informacije >>>

Novice s strani pisarne za akreditacije EF:

Dodatne povezave

EF Aplikacije

Galerija slik

Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU Awards of Excellence FELU

Na vrh strani