EF SEB LU logo

Delavnica

Komunikacija s poudarkom na učinkovitih predstavitvah

Odličen prvi vtis, samozavesten nastop, izbrušen osebni slog in priprava na nasto.

Izvedeli boste kako se predstaviti, da boste pustili odličen prvi vtis in da si o vas ne bodo zapomnili le vašega imena. Dodatno boste na delavnici s pomočjo nasvetov trenerk in praktičnih primerov izdelali vizualno privlačno in učinkovito predstavitev. Vadili boste pristope in tehnike »pitchev«, analizirali primere dobrih predstavitev, se naučili strukturirati vsebino, sestaviti vizualije, uporabljati pripomočke in spoznali pomen neverbalne komunikacije.

Izvajalec: Monika Lapanja in Maša Madon, CPOEF

Učinkovito mreženje

Zakaj je potrebno že v študentskih letih razumeti osnove mreženja? Z mreženjem lahko namreč prevzamete nadzor nad svojo kariero, pa naj gre za naslednji korak v poslu ali pa iskanje prve zaposlitve.

 • Kako si lahko že danes zagotovite, da boste imeli čez 5, 10 ali 20 let dosti poslovnih pobud, odprtih vrat in boljšo prihodnost?
 • Zakaj smo iz naslova mreženja, povezovanja, velikokrat sami sebi največji sovražnik?
 • Kako je potrebno dolgoročno gledati na poslovno in socialno mreženje?
 • Kako si lahko brez investicije postavite sistem mreženja in poskrbite, da nikoli ne pozabite na ključne osebe v življenju?
 • Že danes ste »brand«, zakaj vam ne bi smelo biti vseeno, kakšno sled puščate tako v on-line kot off-line svetu?

Izvajalec: Boško Praštalo, Superbrands Slovenia

Poslovna simulacija s področja mreženja: Leveraging Networks

20 minutna poslovna simulacija vas bo seznanila s strukturnimi lastnostmi družbenih krogov. Študenti se razdelijo v skupine po 7 do 10 posameznikov s ciljem, da čim hitreje pridobijo ključne informacije iz svojega družbenega kroga. Komunikacija in izmenjava informacij je dovoljena le s posamezniki v neposrednem stiku, pri čemer so nekateri igralci strateško v ugodnejšem položaju. Študenti skozi simulacijo spoznajo strukturo mreženja, socialni kapital, vzajemno sodelovanje in pomembnost mreženja.

Izvajalec: CPOEF

Selekcijski postopek/testiranja

Izbira pravega kandidata na izbrano delovno mesto je za podjetje izrednega pomena. Zaradi tega so številna podjetja uvedla psihološka testiranja/razvojna orodja – standardizirana in objektivna orodja, s katerimi ocenimo posameznikova močna področja in priložnosti za razvoj, ne glede na izobrazbo in izkušnje. Podajte se v svet testiranj in bodite pripravljeni na še tako zahteven selekcijski postopek.

Izvajalec: NLB

Zakaj je pomembno, da imate profesionalno urejen Linkedin profil? Dandanes podjetja kadrujejo s pomočjo socialnih omrežij – in Linkedin je eden izmed najbolj uporabljenih. Na delavnici boste:

 • oblikovali Linkedin profil, ki bo odseval vašo strokovnost, z upoštevanjem najboljših praks na resničnih primerih;
 • oblikovali Linkedin profil, ki bo odseval vašo strokovnost, z upoštevanjem najboljših praks na resničnih primerih;
 • spoznali primerno vsebino za objavljanje, kako se odzvati na komentarje in kako ti Linkedin lahko pomaga do prve zaposlitve.

Izvajalec: Dino Kovačević, Zavod Y

Osebne finance

Ali veste, kaj pomeni imeti urejene osebne finance? Se zavedate da so osebne finance zelo pomemben sestavni del našega življenja? Skrb za osebne finance je pomemben korak k vaši samostojnosti. Gre za veščine, s katerimi se boste naučili razporejati denar tako, da ga bo dovolj za uresničevanje vaših potreb. To široko področje zajema pridobivanje, porabo in upravljanje denarnih sredstev posameznika ter izdelavo ustreznega finančnega načrta za doseganje dolgoročnih ali kratkoročnih ciljev.

V sklopu delavnice bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

 • kaj pomeni finančna samostojnost;
 • kaj je potrebno vedeti o osebnih financah;
 • varnostna rezerva in ustvarjanje prihrankov;
 • kako do finančnih informacij in svetovanja.

Izvajalec: NLB

Prihodnost se začne zdaj! Načrtovanje kariernega razvoja

Karierna pot posameznika ni nekaj, kar se zgodi. Kdor si želi, da bo na svoji karierni poti zares uspešen in da bo njegov prehod na trg dela čim lažji, se bo moral, poleg informiranosti, načrtno posvetiti oblikovanju lastnih kariernih ciljev in kariere na sploh. K pogovoru smo povabili mag. Metodo Debeljak, direktorico službe za upravljanje z zaposlenimi v podjetju Triglav in sodelavca Jaka Klementa, direktorja avtomobilskih zavarovanj. Prisluhnili boste pomembnosti načrtovanja karierne poti, pomenu mreženja, mentorstva, menjave zaposlitve ter izobraževanj, ki prispevajo k osebni rasti posameznikov. Gosta bosta z vami delila izkušnjo iz prve roke ter vam podala koristne napotke za vstop na trg dela.

Izvajalec: mag. Metoda Debeljak in Jaka Klement, Zavarovalnica Triglav

Na vrh strani