EF SEB LU logo

 

Računovodja, poklic za prihodnost – zaposlovanje in razvoj kadra na Uniji računovodski hiši d.d.

KDAJ: 16. APRIL 2014, ob 12:30 uri,
KJE: Predavalnica P-127

Unija računovodska hiša d.d. smo računovodski servis, ki svojim strankam z aktivno prisotnostjo v mednarodnem prostoru – v Avstriji, Srbiji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini, omogočamo, da imajo vse informacije za vse regije, na katerih delujejo, na enem mestu. Usmerjeni smo v razvoj na vseh področjih, saj nam to omogoča, da ponujamo celovite rešitve za naše naročnike. Naš cilj je doseganje zadovoljstva in zaupanja strank, pa tudi dvigovanje ugleda računovodske dejavnosti.

Visoka strokovnost je temeljni dejavnik, ki vpliva na izbor računovodskega servisa in tudi na zaupanje naročnikov. Sodelavci Unije svojo strokovnost potrjujejo tako s svojo formalno izobrazbo kot tudi s stalnim strokovnim izobraževanjem. Preko 100 ur letnega usposabljanja krepko presega evropsko povprečje, ki se giblje med 30 in 40 ur. Zavedamo se, da lahko le z usposobljenim strokovnim kadrom postavljamo in vzdržujemo zastavljene visoke strokovne standarde. Usposabljanje zaposlenih poteka na Inštitutu za računovodstvo, izvajamo redna mesečna interna izobraževanja, na katerih naši svetovalci predstavljajo strokovne novosti in rešitve, izvajamo program formalnega mentorstva in program intenzivnega usposabljanja talentov.

Z uvajanjem modernih informacijskih tehnologij in razvijanjem lastnih rešitev se prilagajamo modernemu načinu poslovanja in življenja. Smo prvi računovodski servis, ki mu je Arhiv RS podelil dovoljenje za brezpapirno poslovanje. V večini podjetij smo uvedli skeniranje in elektronski prenos dokumentov, ki poleg časovnega prihranka omogoča tudi boljšo sledljivost in izključitev človeških napak. Smo prvi računovodski servis, ki ima celotno poslovanje v oblaku, kar zaposlenim omogoča dostop od vsepovsod, kjer je prisoten internet, strankam pa 24/7 on-line vpogled v podatke.

Naše storitve vseskozi strmijo k optimizaciji rešitev. Zavedamo se namreč, da računovodstvo ni zgolj nujno zlo za poročanje državnim institucijam, ampak mora biti kreativno računovodstvo z dosegljivimi podatki priložnost za hitro in pravo odločanje, da lahko podjetnik izkoristi vse priložnosti na trgu.

Unija je bila tri leta zapored s strani Zbornice računovodskih servisov pri GZS izbrana za naj računovodski servis v kategoriji veliki, kar je veliko priznanje stroke. Poleg tega smo večkratni prejemnik nazivov Top 10 izobraževalec. V letu 2011 smo, v sklopu projekta I3SME, ki je vključeval 927 podjetij v Srednji Evropi, za načrtno in sistematično vlaganje v inovacijskih potencial svojih zaposlenih ter njihovo sodelovanje pri razvijanju inovativnih storitev, prejela naziv Skritega podjetniškega prvaka (Hidden Champions).

Unija je ustanovitelj Inštituta za računovodstvo, ki je v širši strokovni javnosti v osmih letih delovanja postal priznan kot eden boljših organizatorjev izobraževanj s področja računovodstva, davkov in ostalih povezanih področij.

OPIS PREDAVANJA

Na predavanju bomo predstavili:
  • Zaposlitvene možnosti na Uniji
  • Postopek izbora novih sodelavcev
  • Možnosti strokovnega razvoja – mentorski sistemi, program dela s ključnimi kadri, interna izobraževanja, zunanja izobraževanja
  • Možnosti napredovanja oziroma kariernega razvoja na Uniji – strokovni rangi, kriteriji uspešnosti, pogoji napredovanja

Predavateljica:
Barbara Petančič

Na vrh strani