EF SEB LU logo

PRAKSE V TUJINI

KDAJ: 16. APRIL 2014, ob 10:45 uri,
KJE: Predavalnica P-108

Mobilnost omogoča spoznavanje življenja v tujini, osebnostno rast, večjo zaposljivost, nove izkušnje in predvsem veliko novih poznanstev. Obenem je preizkus naših sposobnosti, iznajdljivosti, delavnosti, prilagodljivosti in samostojnosti. Za vse študente in diplomante, ki razmišljate o nabiranju izkušenj v tujini, smo letos pripravili skupno predstavitev Erasmus+, AIESEC in HousingAnywhere.com:

EF

Erasmus sklad in strokovne prakse v tujini

Na Centru za svetovanje in razvoj študentov opažamo, da je iz leta v leto vse več zanimanja naših študentov o možnostih, ki jih ponuja Erasmus sklad.

Na našem srečanju bomo poiskali odgovore na naslednja vprašanja:
 • Kaj je Erasmus? Kdo odloča o dotacijah?
 • Kaj Erasmus omogoča študentu?
 • Katere so države, kjer smem iskati delodajalca za prakso?
 • Kako dolgo traja praksa v tujini?
 • Oddal sem prijavnico - kaj sledi?
 • Kdo mi lahko pomaga pri iskanju delodajalca v tujini?
 • Ali imam po končani mobilnosti še kakšne obveznosti?
 • Odgovore vam bo pomagala poiskati Andreja Turman, višja strokovna sodelavka CERŠ.

  EF

  AIESEC je največja neprofitna mednarodna študentska organizacija, vodena izključno s strani mladih. Skozi svoje projekte ter prakse v več kot 120-ih državah nudi nepozabno izkušnjo in ustvarja visoko zaposljive študente, ki s svojimi izkušnjami v podjetja prinašajo nove ideje in novo energijo.

  Si želite oditi na AIESEC izkušnjo tudi sami? Glavna dejavnost naše organizacije so profesionalne plačane prakse v tujini na področju bančništva, ekonomije, financ, marketinga, managementa, podjetništva ter IT-ja.

  Študentje po vsem svetu si z njimi že med študijem pridobijo znanja, potrebna za uspešno iskanje zaposlitve. Pripomorejo k izboljšanju vodstvenih sposobnosti, lažjemu spopadanju z izzivi, ter konstruktivnemu razmišljanju. Poleg profesionalnih nudimo tudi prostovoljne mednarodne prakse, s poudarkom na delu na projektih, ki imajo pozitiven učinek na razvoj družbe.

  Se želite pridružiti AIESEC-u in pridobili izkušnje kar tu v Sloveniji? Naši člani vsako leto preko številnih projektov razvijajo vodstvene, organizacijske ter komunikacijske sposobnosti. Med svoje vrste sprejemamo vse študente, ki si želijo akcije.

  Če bi radi izvedeli vse podrobnosti o programih in projektih, ste vljudno vabljeni, da se udeležite predstavitve. Vaš AIESEC!

  EF

  Zanimanje za študijske izmenjave in prakse se med študenti vse bolj povečuje. Čisto normalno je, da se vam ob misli o življenju daleč stran od vaše cone udobja in predvsem ob pripravah birokracije za prijavo, poraja nič koliko vprašanj. Eno najpogostejših je tudi stanovanjska težava. Kaj narediti s svojo študentsko sobo doma, v zasebnem stanovanju ali študentskem domu, ter kako si poiskati domek v tujini? Kako rešiti dve muhi na en mah? Spoznajte spletno stran www.HousingAnywhere.com!

  Po zaključeni predstavitvi ste lepo vabljeni, da v preddverju Velike in Male dvorane med 12. in 14. uro poklepetate s kolegi, ki so že bili na praksi v tujini in tako izveste iz prve roke, kakšne izziv in zadovoljstvo prinaša mednarodna delovna izkušnja.
  Na vrh strani