EF SEB LU logo

Kako prepričati delodajalca, da sem pravi kandidat zanj?

KDAJ: 16. APRIL 2014, ob 14:15 uri,
KJE: Predavalnica P-128

EF

Iskanje zaposlitve pogosto ni enostavna naloga, v zadnjem času pa to še toliko bolj velja za mlade iskalce zaposlitve in sveže diplomante, ki se delodajalcem običajno (še) ne morejo pohvaliti z veliko delovnimi izkušnjami. To pa nikakor ne pomeni, da mladi iskalci zaposlitve, kljub izdatno zmanjšanemu zaposlovanju s strani podjetij in hudi konkurenci na trgu dela, nimajo možnosti najti dobro zaposlitev. Kaj pa je tisto, kar prepriča delodajalca? Katere so najpogostejše napake, ki lahko iskalce hitro stanejo dobre zaposlitve? Vse to in še veliko več, boste izvedeli na predavanju.

O čem bomo govorili oz. kaj boste izvedeli:

 • Kako najti "prava" prosta delovna mesta?
 • Kako napisati udarno in zanimivo motivacijsko pismo?
 • Kako napisati odličen CV oz. življenjepis, ki bo izstopal iz povprečja?
 • Kako se pripraviti in prepričati na zaposlitvenem razgovoru?
 • Najpogostejše napake iskalcev zaposlitve (pri iskanju delovnih mest, pisanju motivacijskega pisma in CV-ja, na razgovoru, itd.).
 • Predstavitev portala mojaZaposlitev.si:

  mojaZaposlitev.si je zaposlitveni portal namenjen tistim, ki iščejo (boljšo) zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. Z objavljanjem zaposlitvenih oglasov portal omogoča povezovanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev. Konceptualno združuje najboljše lastnosti, oblikovne značilnosti in načela zasebnosti. Vizija zaposlitvenega portala mojaZaposlitev.si je delovati kot vodilni posrednik med iskalci zaposlitve in delodajalci. Pri tem si v teamu mojaZaposlitev.si prizadevamo za kar se da uporabniku prijazen portal, tako v smislu enostavne uporabe kot podobe, ter za odzivno strokovno pomoč uporabnikom.

  Predstavitev predavatelja:

  Gregor MESARIĆ je pri zaposlitvenem portalu mojaZaposlitev.si prisoten od same ustanovitve (od leta 2010), kot skrbnik ključnih strank. Dnevno je v kontaktu s številnimi domačimi in tujimi podjetji, ki v času recesije ustvarjajo visoke dobičke in veliko zaposlujejo. Tako dobi s strani delodajalcev ogromno koristnih informacij ''iz prve roke'', glede problematike na trgu dela, kakšen kader se bo v bodoče zaposloval in katere napake mlade iskalce pogosto stanejo zaposlitve. Svoje izkušnje in nasvete, kako najlažje do (nove) zaposlitve, je v okviru predavanj in delavnic že večkrat nesebično delil z brezposlenimi na Zavodu RS za zaposlovanje v Mariboru, kjer je brezposlnost med najvišjimi v Sloveniji. Aktiven je tudi na področju kariernega izobraževanja mladih (študentov, diplomantov), predvsem prvih iskalcev zaposlitve, na različnih karierno usmerjenih dogodkih (Študentska arena, JobFair, Delo MeNE išče).


  Datoteka s ppt predstavitvijo.
  Na vrh strani