EF SEB LU logo

Študij in štipendije za študij v tujini

KDAJ: 16. APRIL 2014, ob 09:00 uri,
KJE: Predavalnica P-127

Ker delodajalci pri svojih zaposlenih vedno bolj cenijo mednarodne izkušnje se študenti vedno bolj pogosto odločajo za to, da del študija ali celoten študij opravijo v tujini. Na predstavitvi boste pridobili konkretne informacije o študiju v tujini (kako poiskati ustrezno izobraževalno institucijo in program, kako in kdaj se prijaviti za sprejem na študij, kakšni so stroški študija v tujini ter kakšne so možnosti financiranja/štipendiranja študija v tujini).

Opremljeni z informacijami boste lahko izkoristili različne priložnosti, ki jih nudi tujina. V tujini pridobljena znanja in spretnosti pa bodo pomembno prispevala k razvoju vaše osebnosti in kariere ter povečanju vaših zaposlitvenih možnosti.

Predavanje bo vključevalo:
  • kratko predstavitev Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije (Sklad)
  • predstavitev študija v tujini (postopek prijave za sprejem na študij v tujini, izpiti, ki jih je potrebno opraviti za sprejem na študij v tujini; stroški študija v tujini etc) in različnih programov Sklada za štipendiranje mobilnosti v tujino.

Možnosti, ki vam jih ponuja Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendiranje vam bo predstavila g. Doris Sattler iz Oddelka za mednarodno sodelovanje – Ad futura in Informacijskega centra za študij v tujini in EducationUSA center.

EF
Na vrh strani