EF SEB LU logo

EURES

ess.gov.si/mladi
ess.gov.si/ncips/cips

V Kariernih središčih ponujamo vrsto brezplačnih storitev in aktivnosti, ki jih Zavod nudi brezposelnim osebam, delodajalcem in drugim iskalcem zaposlitve z namenom spodbujanja zaposlovanja brezposelnih oseb in vseživljenjske karierne orientacije prebivalstva.

  • dostop do informacij na spletu in osebno informiranje,
  • dostop do ponudbe prostih delovnih mest in informacij o lokalnem trgu dela,
  • dostop in pomoč pri uporabi orodij za samostojno vodenje kariere (portal PoiščiDelo.si, eSvetovanje, interaktivni računalniški program za izbor poklicev Kam in kako)
  • osnovno karierno svetovanje in spremljanje aktivnosti iskanja zaposlitve za brezposelne osebe in druge iskalce zaposlitve.
  • možnost vključitve v krajše modularne delavnice sodobnih veščin iskanja zaposlitve,
  • udeležbo na srečanjih z delodajalci, in drugimi lokalnimi partnerji

Zaposlitvene priložnosti v Evropi, EURES v Sloveniji

Predstavili bomo omrežje EURES in Evropski zaposlitveni portal.

EURES je omrežje javnih služb za zaposlovanje držav članic EU/EGP in Švice. Po vsej Evropi vam lahko skoraj 1000 svetovalcev EURES nudi svetovanje in posredovanje zaposlitev na evropskem trgu dela ter informacije o življenju in delu v državah članicah EU/EGP in Švici. Na predavanju bomo govorili o tem, kako iskati zaposlitev v Evropi, kateri poklici so najbolj iskani ter kako je z zaposlovanjem na področju ekonomije. Predstavili bomo tudi finančno pomoč za mlade iskalce zaposlitve.

Več na ess.gov.si/eures

Na vrh strani