EF SEB LU logo

KAKO PRIKAZATI SVOJE PREDNOSTI Z ORODJI EUROPASS

Priprava osebne predstavitve je zahteven proces, ki se začne pri obliki, konča pa pri vsebini. Orodja Europass nudijo celovito ogrodje za osebno predstavitev, na delavnici bomo bolje spoznali posamezne elemente življenjepisa, manj znane funkcionalnosti orodja Europass ter se ustavili pri tem, kako v življenjepisu navesti svoje kompetence.

Europass so mednarodno dogovorjeni, standardizirani obrazci, ki spodbujajo zapis znanji in izkušenj. Nekateri so prosto dostopni na spletu, druge izdajajo pristojne ustanove. V vseh Europass obrazcih je velik poudarek na opisu kompetenc.

Europass je namenjen vsem, ki se želijo celostno predstaviti, delodajalcem ali izobraževalnim ustanovam. Še zlasti primeren je za uporabo po drugih državah Evrope, vendar lahko Europass obrazce koristno uporabite tudi za iskanje zaposlitve po Sloveniji.

Europass življenjepis je bil na spletu izpolnjen že več kot 60 milijon krat, od tega prebivalci Slovenije že več kot milijon. Europass je v Evropi prisoten že skoraj 10 let, vendar pa so se dokumenti v tem času prenovili. V letu 2013 sta bila oblikovno prenovljena Europass CV in Jezikovna izkaznica, dodana pa je bila tudi možnost dodajanja mape priponk v elektronski obliki (Mapa kompetenc) ter obrazec za Spremno pismo.

Po predavanju bo na stojnici Nacionalnega centra Europass potekal tudi pregled vaših individualnih osebnih predstavitev. Prosimo vas, da se za pregled svoje osebne predstavitve najavite na europass@cpi.si, da vam bomo lahko sporočili točen termin.

Več na europass.si

Na vrh strani