EF SEB LU logo

Ljubljanski univerzitetni inkubator - LUI

Startupi in zaposlitve« - obisk Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja

EF

Ob obisku Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja vam bomo natančneje predstavili delovanje podpore podjetniškim idejam, startupom in delo v startupu kot karierno priložnost. Imeli boste možnost spoznati in se pogovoriti s predstavniki startupov, vključenih v LUI, ki vedno iščejo dobre kadre. Na podlagi primerov vam bomo predstavili primere dobre prakse in izvedeli boste vse o našem poslanstvu in podpori, ki jo ponujamo.

Začetek karierne poti je v tem obdobju drugačen kot pred leti, ko je bilo na voljo več delovnim mest. Sedaj so mladi tisti, ki morajo prevzeti svojo karierno pot v svoje roke, narediti karierni načrt, zgraditi lastno prepoznavnost in splesti mrežo poznanstev. Poznavanje možnosti, ki jo nudi podporno okolje in možnosti, ki se ponujajo v startup podjetjih, dodajajo vrednost posamezniku, ki išče zaposlitev.

LUI-evi startupi so v letu 2015 zaposlovali preko 300 ljudi, predvsem mladih in izobraženih. Ustanovitev novega zagonskega podjetja je v vedno večjem obsegu posledica želje po uresničitvi lastnih idej in kreiranju lastne karierne poti. Ob povečevanju števila novih startupov pa se povečujejo tudi priložnosti za delo v startupu.

Opozorilo!
Predstavitev bo potekala na sedežu LUI, Vojkova cesta 63, Ljubljana. Iz Ekonomske fakultete bomo na predstavitev odšli ob 14.10 uri. Zbor udeležencev je na INFO točki pred pisarno CERŠ (P-130). Na predstavitev lahko pridete tudi direktno na sedež LUI.

Več na lui.si

Na vrh strani