Mednarodno poslovanje

usmeritev študijskega programa UPEŠ

Ali se radi spogledujete s tujino? Ste razmišljali, da svoje znanje pokažete mogoče v Evropski uniji, delate v Rusiji, na Kitajskem, Mehiki ali pa v Azerbajdžanu? Vas ob tem zaskrbi, kako bi se prilagodili lokalnemu okolju? Ali pa bi želeli izvedeti, na kakšen način se lahko mednarodno podjetje financira, trži, katera tveganja so prisotna in kako se z njimi sooča. Kdaj je najugodnejši čas, da podjetje vstopi na mednarodni trg? Kje so priložnosti in kje pasti? Ali ste vedeli, da na Kitajskem ne smete prinesti poslovnega darila v beli ali črni barvi, ker pomenita žalovanje? Želite vedeti še več o tem, kako se obnašati pri poslovnih partnerjih v tujini, kakšna tveganja vas čakajo, če se zaostrijo politične ali ekonomske razmere, kako se zavarovati, če valuta niha, se naučiti raziskati tržišče, kamor bi želeli vstopiti? Študij mednarodnega poslovanja vam bo omogočil, da pridobite znanje na konkretnih primerih in vas pripravil na zaostrene konkurenčne razmere in hitrost tehnološkega razvoja, ki jih ustvarja globalizacija.

Študij na področju mednarodnega poslovanja omogoča zaposlitve, kot so na primer vodja oddelka za mednarodno poslovanje/trženje, predstavnik enote na tujih trgih, vodja podružnice, direktor poslovne enote v tujini, tržnik v prodajni enoti v tujini ali tuje podružnice v Sloveniji, vodja oddelka/samostojni referent v javni upravi ali v institucijah, ki se ukvarjajo z mednarodnim poslovanjem, prodajni ali nabavni referent za tuje trge, produktni vodja, vodja logističnega oddelka itd.

Predmetnik >>>

Dvojna diploma

Študenti programa UPEŠ, smer Mednarodno poslovanje, se lahko tekom študija (v prvem semestru drugega letnika) prijavijo na razpis za opravljanje programa dvojne diplome ter s tem opravljanja dela študijskih obveznosti v tujini. Razpis je predmet aktualne pogodbe med partnerskima institucijama, število razpisanih mest je omejeno.

Program dvojne diplome (smer Mednarodno poslovanje) je trenutno možno opravljati na:

Dvojna diploma načeloma vključuje dve leti na domači fakulteti in eno leto na partnerski univerzi. Po uspešno zaključenem programu študent prejme diplomo EF in partnerske institucije.

Več informacij o programih dvojne diplome.

URADNE URE SLUŽBE ZA ŠTUDIJSKE ZADEVE

  • Ponedeljek in četrtek: od 10. do 12. ure
  • Torek: od 15. do 17. ure
  • Še vedno pa komunikacija s študenti lahko poteka preko elektronske pošte s sodelavkami in sodelavci Službe za študijske zadeve.

Informacije po telefonu

  • od ponedeljka do petka:
    od 9.00 do 10.00
    in od 13.00 do 14.00

Dodatne informacije za redni študij

Dodatne informacije za izredni študij

Dodatne povezave

Na vrh strani