EF SEB LU logo

Izjave doktorskih študentov

Danijela Lazović, svetovalka v Centralni banki Črne gore (Sektor za finančno stabilnost, raziskave in statistiko), doktorska študentka na EF

"Izbrala sem doktorski program Ekonomske fakultete zaradi večkulturnega okolja in odličnih profesorjev, ki so v tej stroki zelo priznani. Čeprav je program poln izzivov in zahteva veliko dela in discipline, so me tako profesorji kot doktorski kolegi med študijem spodbujali, da dam vse od sebe. EF sodeluje s številnimi drugimi univerzami in ustanovami ter pripravi veliko raziskovalnih seminarjev in konferenc, zato je to odličen kraj za začetek raziskovalne ali akademske kariere."


Besfort Ahmeti, asistent na Univerzi 'Haxhi Zeka', Peja, Kosovo, doktorski študent na EF

"Delati doktorat ni lahko. Vendar pa mi je pri doktorskem programu Ekonomske fakultete všeč, kako dobro je zasnovan, saj nas motivira in ves čas spodbuja k napredku, pri tem pa nas preizkuša z vsemi potrebnimi orodji. Doktorski program ponuja sijajne priložnosti za mreženje, saj sodeluje z veliko priznanih univerz oz. ustanov, poleg tega pa nas seznanja z vrhunskimi lokalnimi in mednarodnimi raziskavami, poznavalci strokovnih področij in poslovnimi strokovnjaki."


Urša Švegl, asistentka (Katedra za trženje), doktorska študentka na EF

"Opozorilo: doktorat je zagotovo nekaj, kar te vrže iz cone udobja!

Ena od močnejših točk doktorskega programa na EF je širok nabor metodoloških predmetov, s katerimi študentje pridobijo ključna znanja in spretnosti, potrebna za raziskavo. Dodatno pa raznovrsten nabor predmetov ponuja tudi doktorska poletna šola, kjer lahko študentje usvojijo še bolj specifična znanja s svojega področja. Poleg tega program študentom omogoča, da obiskujejo mednarodne konference in poletne šole po celem svetu. Največja prednost doktorskega programa na EF pa so po mojem mnenju mednarodni študentje, ki celotno izkušnjo naredijo razgibano in zanimivo. S takimi kolegi je prehod iz cone udobja veliko lažji in zabavnejši.


Antonio Sadarić, znanstveni sodelavec (Katedra za management in organizacijo), magister ekonomskih ved, doktorski študent Poslovnih ved na EF

"Moja doktorska pot na EF se je začela, ko sem se navdušil nad izjemnim strokovnim in metodološkim znanjem, ki so ga profesorji Ekonomske fakultete pokazali med sodelovanjem v svetovalnem projektu v veliki multinacionalki. Menim, da je zmotno prepričanje, da je doktorski študij primeren samo za mlade lokalne akademike, saj je skoraj 40 % študentov mednarodno uspešnih višjih vodstvenih delavcev. Ob predavanjih svetovno znanih avtorjev, ki objavljajo v najboljših znanstvenih revijah, ob številnih priložnostih za mednarodno sodelovanje in podpori znanstvene skupnosti je najmanj, kar lahko pričakuješ, odlična raziskovalna izkušnja na tej trojno akreditirani poslovni šoli, ki se uvršča med 1 % najboljših poslovnih šol na svetu."


Santiago Bonilla Cardenas, profesor, Ekonomska fakulteta univerze 'Universidad Autónoma de Occidente', Cali, Kolumbija, doktorski študent na EF

"Doktorski program na Ekonomski fakulteti sem izbral, ker sem želel pridobiti prave mednarodne in večkulturne študijske izkušnje na najvišji akademski ravni. Obiskujem predavanja in konference profesorjev in raziskovalcev iz celega sveta, prav tako sodelujem s kolegi iz različnih okolij in različnih narodnosti, to pa mi je, kot ekonomistu, pomagalo razširiti pogled. Čudovite študijske izkušnje pri vseh predmetih ter na konferencah in delavnicah so temelj, na katerem bom gradil svojo akademsko kariero kot predavatelj in raziskovalec."

Vabimo vas na informativni dan, ki bo v torek, 12. marca 2019 ob 17. uri v predavalnici MBA (P 119).

Vpis

Kandidati za vpis morajo najkasneje do vključno 24. junija 2019 oddati prijavo za vpis.

pdf icon Doktorska poletna šola

Dodatne informacije za doktorski študij

Dodatne povezave

Interdisciplinarni doktorski študijski programi, koordinirani na ravni UL

Na vrh strani