EF FELU logo

O Ekotimu

Na Ekonomski fakulteti smo v zadnjem času poskrbeli za izboljšave na področju trajnostnega razvoja. Zgodba se je začela leta 2009 z udejanjanjem filozofije Re.misli, katere pobudnik je podjetje Si.mobil. Projekt spodbuja, da korak za korakom delamo pozitivne in okolju prijazne spremembe, prvotno prednostno usmerjene v skrb za manjšo porabo vode, električne energije, papirja ter okolju prijazno zbiranje odpadkov. Dolgoročno pobuda predvideva ureditev celostnih rešitev, sprejetih na osnovi skrbne analize stanja.

Na fakulteti deluje Ekotim, skupina, sestavljena iz študentov in zaposlenih na Ekonomski fakulteti ter drugih, ki aktivno podpirajo aktivnosti fakultete na omenjenem področju.

Vabimo vas, da se nam pridružite (to storite tako, da na e-naslov barbara.leskovec.nastav@ef.uni-lj.si pošljete sporočilo). Ker »več glav več ve«, bomo veseli vaših prispevkov, razmišljanj in mnenj. Potrudili se bomo, da predloge tudi udejanjimo, kjer bo to seveda izvedljivo. O vseh aktivnostih vas bomo tudi obveščali, naša srečanja pa bodo potekala dvakrat letno.

  • Šele ko bo posekano
    poslednje drevo,
    zastrupljena poslednja reka in ujeta poslednja
    riba, bomo ugotovili, da
    denarja ne moremo jesti.

Dodatne informacije

Na vrh strani