EF SEB LU logo

Promocijo zdravja na delovnem mestu

Ekonomska fakulteta za zdrav življenjski slog in dobro počutje zaposlenih skrbi s številnimi aktivnostmi, ki se izvajajo v okviru programa promocije zdravja na delovnem mestu.

Program promocije zdravja na delovnem mestu se izvaja na treh ravneh:

  1. Uravnotežena prehrana
  2. Športne aktivnosti
  3. Predavanja

V okviru promocije zdravja na delovnem mestu smo izvedli naslednja predavanja: Organiziranje prehrane na delovnem mestu z načrtovanjem prehrane za pretežno sedeče delo z degustacijo zdravih napitkov, Samoorganizacija na delovnem mestu (kako povečati učinkovitost, kdo so najpogostejši kradljivci delovnega časa, osebno upravljanje z energijo). Izvedli smo tudi predavanje z delavnico Sedeče delo in odpravljanje negativnih posledic pretežno sedečega dela. Naša profesorica za športno vzgojo je posnela številne vaje, ki nam pomagajo, da se izognemo bolečinam, ki jih povzroča pretirano sedenje. Vaje so dostopne vsem zaposlenim on-line. V okviru predavanja Živim zdravo smo izvedeli več napotkov za zdrav življenjski slog, uravnoteženo prehrano, kako pomembna je telesna aktivnost in spanje.

V odgovor na predavanje »Organiziranje prehrane na delovnem mestu« smo v ponudbo ponudnika Šumi dodatno zaposlenim ponudili dva dnevno sveža menija uravnotežene prehrane. Ponudnik prehrane Greeny zaposlenim ponuja dnevno sveže solate, juhe, zdrave prigrizke in napitke.

V okviru projekta "Od vrta do urada" so bili zaposlenim na voljo pridelki lokalnih pridelovalcev hrane. Izdelke so zaposleni prevzeli na atriju fakultete.

Na fakulteti potekajo tudi različne športne aktivnosti. Tedensko poteka pilates in Aktivni odmor ter mesečno Vadba za zdravje žensk. V športnem centru Ježica se zaposleni udeležujejo nogometa in brezplačne savne. Vsi naši sodelavci so bili povabljeni na pohod na Kriško goro, plesni tečaj s Katarino Venturini in dvakrat na teden na tek.

  • "When the last tree is cut, the last clean river polluted, and the last fish caught, we will finally realize that we cannot eat money."

Dodatne informacije:

Na vrh strani