EF SEB LU logo

EQUIS

EQUIS (the European Quality Improvement System) je v svetu uveljavljen kot eden od vodilnih akreditacijskih sistemov poslovnih šol. Certifikat kakovosti, ki ga podeljuje najpomembnejše Evropsko združenje poslovnih šol – EFMD (European Foundation for Management Development), fakulteto uvršča med najboljše in najkakovostnejše poslovne šole v svetovnem merilu.

EQUIS akreditacijo je pridobilo le 176 šol v 42 državah (EQUIS, september 2018). Pridobljena akreditacija potrjuje odličnost na področjih, in sicer: vodenje institucije in ustvarjanje učnega okolja, študijskih programov in poučevanja, skrbi za razvoj študentov, akademskega in strokovnega osebja, na področju raziskovanja, izobraževanja za vodstvene kadre, internacionalizacije, družbene odgovornosti ter povezave s poslovnim svetom.

EQUIS akreditirane šole >>>

V letu 2018 je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani prejela podaljšanje prestižne mednarodne akreditacije EQUIS (the European Quality Improvement System) za obdobje 2018 – 2023.

Dodatne informacije >>>

Vrednost akreditacije EQUIS za naše študente, zaposlovalce in fakulteto

  • Študenti EF so prva izbira pri zaposlovalcih na področju poslovnega in ekonomskega izobraževanja doma in v mednarodnem okolju.
  • Študenti EF se lahko primerjajo s študenti iz najboljših poslovnih šol.
  • Študenti EF imajo možnost mednarodne izmenjave na najboljših svetovnih šolah.
  • EF je zagotovilo poslovnim partnerjem k doseganju najvišje kakovosti na področju izobraževanja in raziskovanja.
  • EF UL zagotavlja visoke standarde poučevanja, raziskovanja, mednarodne vpetosti in nenehne interakcije s poslovnim svetom.

Kriteriji za pridobitev akreditacije EQUIS

Za pridobitev akreditacije EQUIS mora šola izpolnjevati kriterije na treh področjih:

1. Kriteriji kakovosti

2. Internacionalizacija

3. Sodelovanje s poslovnim svetom

Dodatne informacije >>>

Na vrh strani