EF SEB LU logo

O Konfucijevem inštitutu

Konfucijev inštitut v Ljubljani je neprofitna organizacija, ki deluje pod okriljem Državnega urada za kitajski jezik s sedežem v Pekingu (HANBAN). Hanban je bil ustanovljen pred 23 leti z namenom promoviranja kitajskega jezika in kulture po svetu. Dosedaj je ustanovljenih več kot 300 konfucijevih inštitutov in 200 konfucijevih učilnic v 94 državah. Delovanje Konfucijevega inštituta lahko primerjamo z vlogo, kot jo imajo inštituti npr., Goette in British Council, Cervantes in podobni.

Konfucijev inštitut v Ljubljani je eden izmed redkih poslovnih Konfucijevih inštitutov na svetu. Poslovne Konfucijeve inštitute najdemo med drugimi tudi na London School of Economics (LSE), Copenhagen Business School (CBS), Athens University of Economics and Business in State University of New York.

Konfucijev inštitut v Ljubljani je ustanovljen z namenom poučevanja kitajskega jezika in spoznavanja kitajske kulture, promoviranja poslovnih priložnosti ter povezovanja dveh kultur Kitajske in Slovenije. Glavni poudarek inštituta je na poslovnem učenju jezika.

Inštitut v Ljubljani deluje na najvišji akademski ravni. Akademski partner inštituta je Shanghai University of International Business and Economics (SUIBE). Iz partnerske institucije prihaja tudi učno osebje, obenem pa pri poučevanju jezika poučuje tudi lokalno osebje; diplomanti sinologije iz Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani.

Za dosego svojega namena inštitut organizira tečaje kitajskega jezika in kulture, kjer poučujejo naravni govorici, poslovne seminarje in delavnice na temo poslovanja s Kitajsko, ipd., ter kulturne prireditve, kot so Mesec kitajske kulture, Kitajski dan, praznovanje tradicionalnih kitajskih praznikov (kitajsko novo leto oziroma praznik pomladi, praznik posvečen starejšim ljudem oziroma Chong Yang festival, praznik sredine jeseni oziroma praznik Lune, ipd).

Aktivnosti Konfucijevega inštituta so segmentirane glede na ciljno skupino:

Inštitut je tudi družbeno odgovoren, saj pospešuje spoznavanje kitajske kulture med občani, in nudi podporo pri uvajanju aktivnosti z omenjenega področja v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah. Pri izpolnjevanju slednjih aktivnostih inštitut tesno sodeluje s Filozofsko fakulteto, Oddelkom za afriške in azijske študije, smer sinologija.

Konfucijev inštitut: Kulturno – gospodarski most med Slovenijo in Kitajsko
Promocijski film Konfucijev inštitut Ljubljana[+introtext+]
Za ogled ostalih video posnetkov na Youtube kanalu Konfucijevega inštituta, kliknite tukaj >>>

KONTAKT

Knjižnica Konfucijev inštitut Ljubljana

Konfucijev inštitut Ljubljana ima v svoji zbirki več kot 390 različnih naslovov knjig s področja Kitajske. Vljudno vabljeni k ogledu seznama in k izposoji v Konfucijevem inštitutu, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana.

Želite biti obveščeni o aktivnostih in dejavnostih Konfucijevega inštituta?

Prijavi se na e-novice

Odjavi se od e-novic

GALERIJA

Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska SlovenijaNa vrh strani