EF SEB LU logo

Ali te zanima kitajska kultura nekoliko drugače? Spoznaj tradicionalno kitajsko opero, zaigraj na tradicionalno kitajsko flavto hulusi ali se preizkusi v tradicionalnih kitajskih borilnih veščinah.

Na Konfucijevem inštitutu skupaj s kitajskimi partnerji spremljamo situacijo glede širitve koronavirusa. V kolikor bo potovanje predstavljajo nevarnost za udeležence, bomo kulturno ekskurzijo odpovedali, udeležencem pa vrnili morebitni plačan depozit.

Udeležba je subvencionirana (udeleženci plačajo le letalsko karto, del prehrane, zavarovanje za tujino in vizum).
Skupino bodo vodili odrasli spremljevalci.

ROK PRIJAVE: 29. FEBRUAR 2020

Pogoji za udeležbo:

 • Dijaki in dijakinje: starost nad 16 let
 • Pravilno izpolnjena prijavnica in soglasje staršev (v primeru, da je dijak/dijakinja mladoleten)
 • Plačan depozit v višini 220 EUR (vračilo prejmejo dijaki na Kitajskem v lokalni valuti)
 • Opravljen vsaj 30 urni tečaj kitajskega jezika ali udeležba na tečaju "Doživi Kitajsko", ki bo organiziran v okviru Konfucijevega inštituta in lokalnih Konfucijevih učilnic v mesecu aprilu 2020 ( cena: 50 EUR)
 • Udeleženec se v zadnjih treh letih ni udeležil Poletne šole Šanghaj, organizirane v okviru Konfucijevega inštituta.

Posebnosti

 1. Zaradi vremenskih posebnosti v času poletne šole na Kitajskem (vročina in smog) močno odsvetujemo prijavo udeležencev, ki niso v dobri fizični pripravljenosti in pri katerih so znane zdravstvene ali prehranske omejitve, saj organizator ne nosi odgovornosti v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja ali ne zagotovitve prehrane skladno z omejitvami udeleženca.
 2. Možno je izbirati med dvema usmeritvama ekskurzije: glasbeno usmerjeno ali športno usmerjeno. Obe sta primerni za začetnike in za tiste, ki želijo znanje z obeh področij poglobiti.
 3. Obe ekskurziji bosta potekali v angleškem jeziku.
 4. Vsi udeleženci bodo opravljali intervju z lokalnim kitajskim učiteljem.
 5. Mesta so omejena, sprejmemo le 60 dijakov.
 6. V času ekskurzije bodo udeleženci širili svoje znanje kitajskega jezika in na koncu opravljali tudi kratek preizkus. Vsi udeleženci, ki opravijo preizkus, prejmejo tudi potrdilo o znanju kitajskega jezika

Program >>>

Prijava >>>

Promocijski film Konfucijev inštitut Ljubljana[+introtext+]
Za ogled ostalih video posnetkov na Youtube kanalu Konfucijevega inštituta, kliknite tukaj >>>

KONTAKT

Knjižnica Konfucijev inštitut Ljubljana

Konfucijev inštitut Ljubljana ima v svoji zbirki več kot 390 različnih naslovov knjig s področja Kitajske. Vljudno vabljeni k ogledu seznama in k izposoji v Konfucijevem inštitutu, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana.

Želite biti obveščeni o aktivnostih in dejavnostih Konfucijevega inštituta?

Prijavi se na e-novice

Odjavi se od e-novic

GALERIJA

Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska Slovenija Kitajska SlovenijaNa vrh strani