EF SEB LU logo

Študentska poslovna konferenca 2011 (ŠPK 2011)

Študentska poslovna konferenca 2011 (ŠPK 2011)

V četrtek, 10. marca 2011 je na Ekonomski fakulteti potekala že 8. Študentska poslovna konferenca (ŠPK 2011), na kateri se je predstavilo 18 finalistov, razvrščenih v 6 sekcij.

Dogodek je kot vsako leto postregel s številnimi novimi poslovnimi idejami s strani študentov ter uspešnimi kariernimi zgodbami poslovnežev in drugih znanih Slovencev. Ob otvoritvi je bil z nami ljubljanski župan in častni pokrovitelj ŠPK 2011, Zoran Janković, za tem pa se nam je v dopoldanskem delu programa pridružil tudi Dejan Zavec, svetovni boksarski IBF prvak, ki je udeležencem razkril svoj recept za uspeh.

Po predstavitvah finalnih del je sledila okrogla miza, kjer so udeleženci razglabljali na temo Kako sem uspel? ter poudarili, da so z jasno zastavljenimi cilji dosegli uspehe v poslovni karieri in ob tem izpostavili, da so osebni vsakodnevni uspehi prav tako pomembni pri zasledovanju večjih poslovnih uspehov in osebnega zadovoljstva. V okrogli mizi so sodelovali Filip Remškar (direkor podjetja Smart Inženiringi d.o.o.), Matej Avanzo (Košarkarska zveza Slovenije, direktor članskih reprezentanc in marketinga ter namestnik generalnega sekretarja), Tinkara Kovač (pevka, pop-rock glasbenica in flavtistka), Žiga Hieng (član uprave Tosame in zmagovalec ŠPK 2008) ter Petra Matos (soustanoviteljica in predsednica društva ekologi brez meja). Okroglo mizo je povezovala Monika Lapanja z Ekonomske fakultete.

Sledila je slavnostna razglasitev zmagovalcev. Zmagovalce ŠPK 2011 si lahko ogledate na tej povezavi ali pod zavihkom Zmagovalci ŠPK 2011.

Prvouvrščenim študentom so nagrade in čestitke izročili dekan prof. dr. Dušan Mramor, mag. Robert Kleindienst (član uprave NLB), Marta Kos Marko (direktorica hčerinskega podjetja Gustav Kaeser Training International in vaditeljica treningov managemeta) ter prodekanja za razvoj na EF in predsednica ŠPK, prof. dr. Maja Makovec Brenčič.

Konferenco je že tradicionalno zaokrožil ŠPK pašta party.

Trenutke ŠPK 2011 ujete v objektiv, si lahko ogledate v fotogaleriji.

Prispevki iz medijev:

Na vrh strani