EF SEB LU logo

 

Študentska poslovna konferenca 2011

Namen konference je prikazati uporabnost in učinkovitost sodelovanja med izobraževanjem in poslovno skupnostjo.

Na konferenci študenti predstavijo svoja raziskovalna dela: poslovne primere in projekte, poslovne načrte, diplomska, specialistična in magistrska dela, ki rešujejo neposredne poslovne probleme.

ŠPK je torej mesto, kjer študenti in diplomanti lahko predstavijo kolegom ter trgu dela inovativnost svojih idej, rezultate svojega dela, izrazijo svoje mnenje. ŠPK je tudi neposreden odziv na pogoste pritožbe gospodarstva, da izobraževalne institucije ne prenašajo dovolj uporabnega znanja v prakso. Prvo leto je Ekonomska fakulteta organizirala konferenco le za svoje študente, drugo leto je postala vseslovenska, kar pomeni, da je vključila vse poslovne šole v Sloveniji. Ekipa ŠPK ni skrivala ambicij, objavila mednarodni razpis in tako je ŠPK prestopila meje in postala mednarodna.

Oddana dela ovrednotijo posebne komisije, ki jih sestavljajo predstavniki gospodarstva in fakultete, kar dopolnjuje sodelovanje med različnimi svetovi.

Dogodek je zasnovan na podlagi tekmovalnega dela (razpis), ki se zaključi z okroglo mizo oz. predstavitvijo uspešnih predstavnikov poslovnega sveta. V vsaki tekmovalni sekciji se izbere zmagovalno delo, poleg tega pa se na dogodku posebej ocenjuje tudi najboljša predstavitev. Tekmovanje je zanimivo tudi z vidika nagrad, ki jih poklanjajo sponzorji.

Dodatne informacije

Na vrh strani