EF SEB LU logo

Študentska poslovna konferenca 2012 - ŠPK 2012
8. marec 2012

V četrtek, 8. marca 2012 je potekala že 9. Študentska poslovna konferenca (ŠPK). Mednarodni dogodek, ki išče odgovore na vprašanje, kaj lahko fakultete in poslovni svet ustvarimo skupaj, je tokrat prvič potekal v celoti v angleškem jeziku. V tekmovalnem delu se je predstavilo 23 finalistov, ki so bili razvrščeni v osem sekcij.

Prisotne sta najprej nagovorila predsednica konference in prodekanja prof. dr. Maja Makovec Brenčič in dekan fakultete prof. dr. Dušan Mramor. Nato je beseda pripadla Googlovim strokovnjakom. Moderatorka Ajda Lah se je prek videokonferenčne povezave z Irsko pogovarjala z Davidom Rožacem in Živo Čižman, nato pa je sledil še pogovor z Joškom Mrndžem in Darkom Dujićem. Gosti so predstavili multinacionalko, predstavili način dela in spregovorili o zanimivem poteku zaposlovanja.

Po predstavitvah študentov je v popoldanskem delu programa potekala okrogla miza z naslovom Kako doseči ravnovesje med kariero in zasebnim življenjem, na kateri so gostovali Anja Križnik Tomažin (TV-voditeljica in trenerka javnega nastopanja), Cees W.M. Nieboer (glavni izvršni direktor HeRoes Group in predsednik Learning Paths Europe), Gregor Pilgram (predsednik uprave zavarovalnice Generali d.d.), Dejan Turk (predsednik uprave Si.mobil) in Ajša Vodnik (izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji). Okroglo mizo je povezovala Jana Petkovšek Štakul (Dnevnik).

Nato je sledila še slavnostna razglasitev zmagovalcev letošnje konference. Prvouvrščenim študentom sta nagrade in čestitke izročila dekan in predsednica konference.

Konferenco je že tradicionalno zaokrožila ŠPK pašta party.

Trenutke ŠPK 2012 ujete v objektiv, si lahko ogledate v fotogaleriji.

Medijski odziv:

 • PRAVA IDEJA (23:37 – 27:03)
 • EF

  Finalisti 2012

  Znani so finalisti ŠPK 2012!

  >>>

  EF

  O konferenci

  Namen konference je prikazati uporabnost in učinkovitost sodelovanja med izobraževanjem in poslovno skupnostjo.

  >>>

  EF

  Pretekle konference

  Kdo vse je zmagal na Študentski poslovni konferenci?

  >>>

  EF

  Fotogalerija ŠPK 2012

  Utrinki iz dogodka ŠPK 2012 si lahko ogledate v fotogaleriji ŠPK.

  >>>

  EF

  Videoreportaža ŠPK 2011

  Dogajanje na konferenci si lahko ogledate tudi v videoreportaži ŠPK 2011.

  >>>

  EF

  Medijski odzivi

  Oglejte si medijske odzive na ŠPK 2012.

  >>>

  Na vrh strani