EF FELU logo

Delo MeNE išče 2013

17. APRIL 2013 EKONOMSKA FAKULTETA V LJUBLJANI
8:00 - 17:45

Karierni center Ekonomske fakultete v Ljubljani (CERŠ) v sodelovanju s študentskim društvom Management Group organizira že 10. karierni dan Delo MeNE išče.

Namen letošnjega kariernega dne je seznaniti študente z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij ter povečati zaposlitvene možnosti naših študentov in diplomantov, s poudarkom na pridobivanju znanj in veščin, ki jih na karierni poti - poleg formalno pridobljenih znanj v času študija – študenti še potrebujejo. Prav tako želimo študentom povedati, kdo oz. katere inštitucije jim na poti do zaposlitve lahko pomagajo, tako z vidika zaposlovanje doma, kot tudi v tujini.

V ta namen smo pripravili 18 predavanj, na katerih boste izvedeli, kaj bodoči delodajalci pričakujejo od vas, kako se pripraviti na prvi stik z delodajalcem, kako postopati pri iskanju zaposlitve v tujini ter pomembne značilnosti trga dela v Sloveniji in tujini.

Osrednji dogodek bo letos minil v znamenju ekstremov, saj smo organizatorji za vas pripravili dva zelo različna pogleda na težave, ki tarejo mlade ob prvem stiku s trgom dela. Na eni strani bodo navzoči lahko prisluhnili izčrpni in celoviti obravnavi tematike s strani najboljših debaterjev v Sloveniji, na drugi strani pa bo svoje poglede z vami delil stand up komik Jure Murko.

Tekom celega dneva boste lahko obiskali Evropski kotiček, kjer boste spoznali storitve treh evropskih mrež: SOLVIT, EUROPASS in EURES. Lahko se boste pogovorili s svetovalko SOLVIT-a, kdaj vam lahko mreža SOLVIT pomaga pri učinkovitem reševanju čezmejnih pritožb v EU. S seboj lahko prinesete življenjepis in ga pregledate s predstavnico EUROPASS-a. Skupaj s svetovalko EURES-a boste pregledali prosta delovna mesta na EURES portalu ter se pogovorili o možnostih zaposlitve v Evropi.

POZOR: Udeležba na posameznih predavanjih v sklopu DMI 2013 se bo udeležencem štela za delno priznavanje izpita pri predmetu Razvoj poslovnih spretnosti.

Da pa bo naše druženje čim bolj prijetno, bomo celoten dogodek začeli z DMI zajtrkom, na katerega ste prisrčno vabljeni pred začetkom delavnic.

Udeležba na dogodku je sicer brezplačna, vendar se je zaradi omejitve prostora na posamezne delavnice in okroglo mizo potrebno prijaviti.

Informativno-svetovalni kotiček

Informativno-svetovalni kotiček kariernega dne Delo MeNE išče bo med 8.00 in 17.30 uro na hodniku pred predavalnicami v pritličju, kjer se bo celoten dogodek odvijal. Študentom bodo na voljo vse informacije o dogodku in programu.

VIDEO DMI 2013[+introtext+]

Dodatne informacije

Vabimo vas, da nam sporočite svoje mnenje, predloge, komentarje, pohvale ali graje o sejmu Delo MeNe išče na naslov

andreja.scancar@ef.uni-lj.si

prijava

Na vrh strani