Raziskovalna in svetovalna dejavnost

Ekonomska fakulteta je institucija z dolgoletno tradicijo v raziskovanju in bogatim naborom visoko kvalificiranih in izkušenih raziskovalcev. Rezultate raziskav, ki predstavljajo novo znanje na področju ekonomije, poslovnih znanosti in poslovne informatike, vključujemo v poslovne procese na vseh področjih gospodarske dejavnosti.

Naši raziskovalci izvajajo raziskave, svetovanja in izobraževanja ter usposabljanja na komercialni osnovi za najpomembnejše slovenske in mednarodne institucije.

Raziskovalci in svetovalci

Predstojnik Raziskovalnega centra je prodekan za znanstveno – raziskovalno delo in doktorski študij. V raziskovanje je vključenih preko 165 raziskovalcev z bogatimi akademskimi in praktičnimi izkušnjami, ter odličnim poznavanjem tržnih razmer in trendov.

Seznam raziskovalcev

Nagrade raziskovalcem

EF raziskave

Z namenom približevanja raziskav raziskovalcev in svetovalcev naše fakultete širši publiki, smo pripravili spletno mesto, ki povezuje vsa pomembnejša dela.

Projekti

Smo strokovnjaki za najzahtevnejše projekte s poslovno-ekonomskega področja, zato nam zaupajo slovenske in tuje institucije ter podjetja. O naši strokovnosti pričajo izvedeni projekti. Oglejte si nekaj reprezentativnih raziskav in svetovanj, ki smo jih izvedli v minulih letih.

Nacionalni projekti

Mednarodni projekti

Znanstvenoraziskovalni seminarji in konference

Organiziramo znanstvenoraziskovalne seminarje, delavnice in znanstvene konference. Pri tem se aktivno povezujemo s poslovno javnostjo. Rezultate raziskovalnega dela v sodelovanju s svojimi partnerji predstavljamo na vsakoletnih poslovnih konferencah.

Aktualni seminarji

Poslovna konferenca Portorož

Video knjižnica raziskovalnih projektov

Vabljeni k ogledu krajših video posnetkov o raziskovalnih projektih in dosežkih EF UL, ki predstavljajo novo znanje na področju ekonomije, poslovnih znanosti in poslovne informatike.

Več >>>

Na vrh strani