EF SEB LU logo

Zakaj študij v tujini?

Študij v tujini je neprecenljiva priložnost, ki vam ponudi drugačen pogled na svet, razširi vaše intelektualno obzorje ter poglablja znanje. Vsakdo, ki je študiral v tujini, vam bo zagotovo povedal, da ti študijska izmenjava spremeni življenje. Spoznavanje drugih kultur, nova prijateljstva, pridobljene izkušnje ter kompetence gradijo vašo samozavest, samostojnost in s tem pripravijo na življenje.

Programi študijske izmenjave

Z namenom, da svojim študentom ponudimo najboljše možnosti kariernega izpopolnjevanja in osebnostnega razvoja, je Ekonomska fakulteta vključena v različne programe izmenjav. Programi omogočajo, da se opravljene obveznosti v tujini priznajo na EF. Za večino programov so študenti opravičeni plačila šolnine na gostujoči instituciji.


ERASMUS+ IZMENJAVA Študent EF lahko izbira med več kot 160 partnerskimi institucijami znotraj EU in za študijsko izmenjavo prejme Erasmus+ štipendijo.
BILATERALNA IZMENJAVA Za študente, ki želijo izkusiti študijsko izmenjavo na drugih kontinentih, EF ponuja več kot 50 partnerskih institucij (Avstralija, Kanada, Rusija, Kitajska, ZDA, Peru, Brazilija, Tajska, Južna Afrika, Združeni Arabski Emirati,…). Študentom je na voljo Štipendija Javnega sklada za študijske obiske.
CEEPUS IZMENJAVA Za študente, ki želijo izkusiti študijsko izmenjavo znotraj regije (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna Gora, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Slovaška in Srbija). Študentom je na voljo CEEPUS štipendija.
DVOJNA DIPLOMA Za ambiciozne in visoko motivirane študente EF ponuja možnost opravljanja dvojne diplome na 16 partnerskih institucijah. V bistveno krajšem času študent lahko pridobi diplomo Ekonomske fakultete ter izbrane partnerske institucije v tujini. Študent lahko prejme Erasmus+ štipendijo oz. Štipendijo Javnega sklada za študijske obiske.
ZIMSKE IN POLETNE ŠOLE V TUJINI Zimske in poletne šole v tujini študentom omogočajo pridobitev mednarodne izkušnje v krajšem času. Programi trajajo med 2 in 6 tednov. Študentom je na voljo Štipendija Javnega sklada za študijske obiske.
Na vrh strani