Tutorstvo za tuje študente

Tutorji največkrat pomagajo tujim študentom pri administrativnih stvareh takoj ob prihodu v Slovenijo, jih pričakajo na postaji in se z njimi odpravijo do Pisarne za študentske domove oziromajim pomagajo pri iskanju nastanitve, jim predstavijo bogato obštudijsko dogajanje, jih obveščajo o različnih dogodkih, jim svetujejo in jih usmerjajo skozi študij, običajno pa se z njimi družijo tudi v prostem času in jim tako pomagajo pri vključevanju v slovensko okolje.

Dodatne prednosti tutorstva pa so še poznanstva s celega sveta, utrditev angleškega in drugih jezikov, udeležba na mednarodnih aktivnostih in seveda dodatna prednost za vaš CV.

Če je vse našteto zate izziv, te vabimo, da se prijaviš na razpis in v letnem semestru tega študijskega leta postaneš tutor kateremu izmed tujih kolegov, ki bo študiral na tvoji fakulteti. Edini pogoj je, da si študent/-ka, nujno pa moraš seveda znati tudi tuj jezik.

Če si želiš nepozabne izkušnje in splesti nova poznanstva iz tujine, ne odlašaj in se prijavi še danes na sebuddy@ef.uni-lj.si.

Dodatne informacije

Na vrh strani