viš. pred. mag. Aleksander Igličar

  • Katedra za računovodstvo in revizijo (redni član)
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Govorilne ure
  • ponedeljek ob 11.00 v P-320
  • Spoštovani študenti, govorilne ure bodo potekale preko aplikacije Zoom po predhodnem dogovoru.
Kratek življenjepis
Mag. Aleksander Igličar je od 1. novembra 2009 zaposlen kot višji predavatelj za računovodstvo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 1992 magistriral z magistrskim delom Institucionalni investitorji v finančnih sistemih tržnega gospodarstva pod mentorstvom prod. dr. Ivana Ribnikarja.

Na področju računovodstva ima dolgoletne poslovne in predavateljske izkušnje. Od leta 1988 do leta 1992 je bil asistent za računovodstvo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1992 do 2005 je bil zaposlen v družbi Iskraemeco, d.d., Kranj, zadnjih pet let kot član uprave za finance, računovodstvo in kontroling. Leta 2006 je bil izvršni direktor računovodstva v družbi Merkur, d.d., med oktobrom 2006 in oktobrom 2009 pa je bil vodja CISEF-a, centra za poslovno izpopolnjevanje in svetovanje na Ekonomski fakulteti.

Bil je programski vodja in predavatelj na številnih seminarjih iz računovodstva, tako za razpisane seminarje kot tudi za izobraževanja za zaključene skupine, ki so jih organizirali CISEF, Dedalus, GV Planet in drugi. Udeleženci zlasti cenijo njegovo sposobnost povezovanja teoretičnih spoznanj s pridobljenimi praktičnimi izkušnjami.

Je soavtor knjige Računovodstvo za managerje (prva izdaja 1997, druga 2011) in več učbenikov za računovodstvo, ki so študijsko gradivo na Ekonomski fakulteti, Pravni fakulteti in Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani.

V zadnjih letih je dejaven kot član nadzornih svetov (Telekom Slovenije, Slovenska tiskovna agencija, Iskra Mehanizmi Holding, RTV SLO, Jelovica) in zunanji član revizijskih komisij nadzornega sveta (Gorenje, Pivovarna Laško Union, Mercator, NKBM). Je član strokovno skupine za revizijske komisije pri Združenju nadzornikov Slovenije.
Izbrana raziskovalna in svetovalna dejavnost
Pedagoška dejavnost
Na vrh strani