EF FELU logo

Kadrovanje

Če potrebujete zavzetega ekonomista, ste na pravem mestu!

Za vas izberemo najprimernejše kandidate

napis

Osebno poznamo kandidate v svoji bazi in z njimi sodelujemo na različnih področjih. Poleg podatkov o kvalifikaciji in izkušnjah razpolagamo z dodatnimi informacijami, kot so osebna mnenja profesorjev, udeležbe na neobveznih seminarjih in delavnicah, povprečna ocena in osebna zavzetost.

Prihranimo vam čas pri izbiri kadrov

napis

Zavedamo se, da iskanje in izbor kadrov zahtevata veliko časa in ustreznega znanja. Kako izbrati najboljšega kandidata med neštetimi prispelimi prošnjami, olepšanimi CV-ji in nepreglednimi referencami? Tu je naša prednost. Študente in diplomante imamo razporejene po ciljnih skupinah in kvalificiranosti, tako hitro izluščimo najprimernejše. Prihranimo vam zamudne administrativne postopke, ki ne prinašajo dodane vrednosti. Znamo brati med vrsticami, hkrati pa po dogovoru pri izboru sodeluje psihologinja z bogatimi izkušnjami. Lahko se odločite tudi za samostojen izbor iz baze življenjepisov.

Prihranite denar in energijo za oglaševanje prostih delovnih mest

napis

Pozabite drage oglase v tiskanih medijih! Oglas v časopisu je objavljen enkrat in ima omejen učinek. Mi neposredno pošljemo ponudbo ustreznim kandidatom v bazi, hkrati jo objavimo na spletnih straneh fakultete in na več oglasnih površinah po fakulteti. Po želji za vas izvedemo tudi oblikovanje oglasnega materiala in poskrbimo, da najmanj 80 odstotkov naših študentov opazi vaše podjetje.

Naj maske padejo in spoznajte bodoče sodelavce še pred začetkom dela

napis

Na papirju vse zveni veliko lepše in priznajmo si, ljudje znajo razočarati. Že po nekaj kratkih srečanjih z nekom na bolj neformalen način lažje ocenite, kakšen je kandidat v resnici in ali sodi v vaše podjetje. Nudimo vam različne načine, da spoznate in ocenite potencialne kandidate še pred začetkom dela: strokovne prakse, predstavitve na fakulteti, sodelovanje na dogodkih itd. Izkušnje kažejo, da se prav na takšen način velikokrat razvijejo najboljši odnosi. Domiselni delodajalci so spoznali, da jim strokovna praksa omogoča dostop do kroga perspektivnih kandidatov za bodoče zaposlitve z veliko manj konkurence kot pri tradicionalnem kadrovanju.

Kadrujte »na zalogo«

napis

Morda v tem trenutku ne potrebujete novega sodelavca ali vam trenutne razmere v podjetju ne dopuščajo zaposlovanja? V bazi lahko označite in spremljate kandidate, ki jih boste morda potrebovali v prihodnosti, in ko bo prišel čas, boste že imeli opravljen prvi nabor kandidatov. V tem času jih lahko tudi neposredno kontaktirate in se z njimi dogovorite za poskusne projekte. Naj vam nikoli več ne zmanjka časa za izbor najboljšega kandidata.

Dodatne informacije

Dodatne povezave

Priročnik Vloga mentorja in podjetja pri strokovnih praksah

  • V priročniku najdete koristne napotke za vzpostavitev učinkovitega programa strokovne prakse v podjetju.
  • Za naročilo ali pomoč na tem področju pokličite 01 5892-421.
Na vrh strani