Tutorstvo

Skupaj vedno izpolnimo zastavljene cilje!

napis

Iz izkušenj vemo, da je najboljši nasvet tisti, ki ga dobimo od nekoga, ki ima na situacije, v katerih smo, še svež spomin in jih je preživel tudi sam. Tako je nastala ideja tutorstva. Tutorji so prostovoljci, ki se zavedajo pomena nesebične pomoči sočloveku. Medsebojna pomoč, iz katere se velikokrat razvijejo pristna prijateljstva, je že ustaljena praksa na Ekonomski fakulteti. Za tutorstvo se odločajo študentje višji letnikov dodiplomskega in podiplomski študentje z boljšim učnim uspehom.

Uvajalno tutorstvo

Namenjeno je predvsem študentom prvih letnikov dodiplomskega in podiplomskega študija, ki želijo pomoč in nasvete na prehodu iz prejšnje šole. Spodbujamo bruce, naj v čim večji meri izkoristijo ponujeno možnost in tako odnesejo kar največ od prvega študentskega leta. Tovrstno tutorstvo se je v preteklosti izkazalo za izjemno koristno, zlasti za študente,ki predhodno niso imeli ekonomske podlage. Tutorji priskočijo na pomoč tako pri študijskih zadevah kot tudi pri organizacijskih ali administrativnih. Tudi če bi se radi samo pogovorili s kom iz višjega letnika, nas brez oklevanja poiščite. Tutorjem pišite na el. naslov: uvajalni.tutor@ef.uni-lj.si.

Študentje višjih letnikov, ki se odločijo pomagati, kot tutorji tako širijo svojo mrežo poznanstev in hkrati obnovijo svoje znanje, ki so ga pridobili v minulih letih. Seveda pa dobijo tudi certifikat o opravljenem delu. Slednji je velikokrat izredno koristen pri vpisu na tuje univerze, kjer je to pogosto pogoj. Svoj življenjepis in povprečje ocen ali morebitna vprašanja pošljite Andreji Turman in z veseljem vas bo podrobneje seznanila s tem koristnim preživljanjem prostega časa.

Tutorstvo za študente s posebnimi potrebami

Vsak semester je na fakulteti organiziran sestanek študentov s posebnimi potrebami, kjer se uskladijo potrebe z razpoložljivimi tutorji. Tutorske ure potekajo v obliki učne pomoči za določene predmete nižjih letnikov.

Če se zavedate, kako pomembna je pomoč sočloveku, in bi želeli narediti nekaj koristnega za družbo kot celoto ter si hkrati obogatiti CV, pošljite svoj življenjepis in povprečje ocen ali morebitna vprašanja Andreji Turman.

Predmetno tutorstvo

Predmetno tutorstvo je študentom namenjeno kot dodatna pomoč pri razumevanju in osvajanju študijske snovi posameznih predmetov. Običajno je organizirano pri predmetih z zahtevnejšo in obsežnejšo študijsko snovjo z namenom izboljšanja rezultatov na izpitih. Na uri predmetnega tutorstva lahko študent povpraša po dodatni razlagi tistih delov snovi, ki jih ni razumel med predavanji in na vajah. Priporočamo, da študent po mailu predhodno obvesti tutorja, kje konkretno so se pojavile težave, in si na ta način zagotovi hitrejše in učinkovitejše odpravljanje težav. Pogosto tutorji tudi svetujejo o najprimernejših študijskih metodah in strategijah učenja pri posameznem predmetu ter študente seznanijo s pomembnimi informacijami in literaturo za posamezen predmet.

Dodatna učna pomoč predmetnih tutorjev je prvenstveno namenjena študentom 1. letnikov dodiplomskega študija. Za določene predmete (npr. zimski semester matematika, mikroekonomija, poletni semester statistika, makroekonomija) so termini tutorskih srečanj že dogovorjeni in jih lahko spremljate v Koledarju tutorjev. V kolikor potrebujete učno pomoč pri teh predmetih ali pri katerem drugem predmetu, nam pišite na elektronski naslov tutorji.ef@ef.uni-lj.si .

Dodatne informacije za uvajalno tutorstvo, predmetno in tutorstvo za študente s posebnimi potrebami

Dodatne povezave

Na vrh strani