Izjave doktorskih študentov

Peonare Caka

Peonare Caka, višja analitičarka v Banki Slovenije, Analitsko raziskovalni center, doktorska študentka na EF

"V trenutku, ko se nekdo odloči za doktorski študij, je naslednja, če ne kar komplementarna, ključna odločitev, kje se lotiti takega pomembnega početja. Doktorski program na Ekonomski fakulteti se je izkazal za izvrstno odločitev na mojem dosedanjem popotovanju. Fakulteta nudi bogato okolje, ki ga zaznamujejo odlični izkušeni profesorji, raznolika študentska populacija ter številne priložnosti za raziskovanje in mreženje z drugimi ustanovami. Program vsebuje obsežen predmetnik, ki gradi na veščinah in znanju študentov, hkrati pa jim istočasno zastavlja nove izzive ter jih vodi na njihovi raziskovalni poti. Odgovornost za uspeh seveda ostaja na plečih študenta, vendar pa profesorji in odnosi, vzpostavljeni s kolegi na doktorskem študiju, zagotavljajo ne le nemoten pričetek akademskega potovanja, pač pa tudi nenehno motivacijo za napredovanje."

Katarina Dvorski

Katarina Dvorski, projektni manager pri SI-CERT, doktorska študentka na EF

"Doktorski program na Ekonomski fakulteti mi je ponudil odlično priložnost za združevanje dela izven akademskega sveta z akademsko kariero na ugledni instituciji. Aktiven mentorski program, finančna podpora ter dobra raziskovalna infrastruktura zagotavljajo avtonomijo mojega raziskovalnega dela. Študij na Ekonomski fakulteti mi je poleg tega ponudil tudi priložnost za sodelovanje z mednarodno akademsko skupnostjo na nekaterih najbolj prestižnih evropskih fakultetah. Nenehna miselna spodbuda, skrb ter medsebojna komunikacija, ki sem jih deležna na vseh nivojih (vključno z osebjem fakultete in doktorskimi kolegi), so po mojem mnenju glavne prednosti doktorskega programa. Tolikšna mera pozornosti, skrbi in medsebojne komunikacije študentu sporoča ne samo, da je cenjen, pač pa je tudi bistvenega pomena za njegov razvoj. Vabim vas, da se pridružite Ekonomski fakulteti in vam želim vse najboljše na tem čudovitem in pomembnem življenjskem potovanju."

Danijela Lazović

Danijela Lazović, svetovalka v Centralni banki Črne gore (Sektor za finančno stabilnost, raziskave in statistiko), doktorska študentka na EF

"Izbrala sem doktorski program Ekonomske fakultete zaradi večkulturnega okolja in odličnih profesorjev, ki so v tej stroki zelo priznani. Čeprav je program poln izzivov in zahteva veliko dela in discipline, so me tako profesorji kot doktorski kolegi med študijem spodbujali, da dam vse od sebe. EF sodeluje s številnimi drugimi univerzami in ustanovami ter pripravi veliko raziskovalnih seminarjev in konferenc, zato je to odličen kraj za začetek raziskovalne ali akademske kariere."

Antonio Sadarić

Antonio Sadarić, znanstveni sodelavec (Katedra za management in organizacijo), magister ekonomskih ved, doktorski študent Poslovnih ved na EF

"Moja doktorska pot na EF se je začela, ko sem se navdušil nad izjemnim strokovnim in metodološkim znanjem, ki so ga profesorji Ekonomske fakultete pokazali med sodelovanjem v svetovalnem projektu v veliki multinacionalki. Menim, da je zmotno prepričanje, da je doktorski študij primeren samo za mlade lokalne akademike, saj je skoraj 40 % študentov mednarodno uspešnih višjih vodstvenih delavcev. Ob predavanjih svetovno znanih avtorjev, ki objavljajo v najboljših znanstvenih revijah, ob številnih priložnostih za mednarodno sodelovanje in podpori znanstvene skupnosti je najmanj, kar lahko pričakuješ, odlična raziskovalna izkušnja na tej trojno akreditirani poslovni šoli, ki se uvršča med 1 % najboljših poslovnih šol na svetu."

Lucia Lučka Klanšek

Lucia Lučka Klanšek, podjetnica, investitorka, svetovalka, mentorica, doktorska študentka na EF

"Glede na moje obsežne osebne in profesionalne izkušnje ter podjetniško kariero, ki se razteza preko štirih desetletij, je odločitev, da se vpišem na doktorski program Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, zaznamovala tudi mojo vrnitev v domovino ter na prvo univerzo, ki sem jo obiskovala. Leta 1981 sem na isti fakulteti diplomirala in pridobljena diploma mi je koristila na bodoči osebni in profesionalni poti. Živo se še spominjam pričetkov svoje podjetniške kariere, čeprav sem bila še vedno študentka na fakulteti. Danes moji raziskovalni interesi seveda ležijo na področju ženskega podjetništva in z veseljem lahko povem, da mi Ekonomska fakulteta omogoča razvoj mojega raziskovalnega projekta tako z uglednimi mednarodnimi akademiki kot tudi s podjetniki in ostalimi strokovnjaki. Imela sem tudi privilegij študirati na nekaterih vodilnih poslovnih šolah na svetu in lahko rečem, da Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani ponuja visoko kakovostne izobraževalne programe, na katere bi morali biti vsi skupaj ponosni. Študij na tej fakulteti bi toplo priporočila tako mladim, ki šele pričenjajo njihovo profesionalno pot, kot tudi izkušenim profesionalcem z vseh področij. Poleg tega tudi čutim, da me medsebojna komunikacija z mlajšimi kolegi ter uglednimi strokovnjaki z različnih strokovnih področij na trojno akreditirani ustanovi v moji domovini vsak dan bogati kot osebo."

Rok za oddajo prijav za študijsko leto 2023/2024 se je iztekel. Razpis za vpis v doktorski študijski program v študijskem letu 2024/2025 bo objavljen predvidoma marca 2024.

pdf icon Pravila o doktorskem študijskem programu Ekonomske in poslovne vede

pdf icon Letno poročilo doktorskega programa 2022

pdf icon Letno poročilo doktorskega programa 2021

Dodatne povezave

Interdisciplinarni doktorski študijski programi, koordinirani na ravni UL

pdf icon Zbornik za doktorski program Ekonomske in poslovne vede - 2024/25

Na vrh strani