Umetnost in Ekonomska fakulteta

Ekonomska fakulteta v svojem poslanstvu poudarja inovativnost izobraževanja. Trudimo se, da se ne gibamo le znotraj ekonomije in poslovnih ved, ampak našim študentom, zaposlenim in obiskovalcem vedno ponudimo kaj novega, kar odpira nove svetove. To je vidno tudi na področju umetnosti.

Ideja o združitvi ekonomije in umetnosti je mogoče na prvi pogled zelo abstraktna, dve povsem različni področji, ki vsaka na svoj način soustvarjata našo družbo in kulturo. Pa vendar, bistvo je očem nevidno, zato lahko tudi na dveh tako tujih področjih potegnemo vzporednice.

Galerija Ekonomske fakultete je prostor, namenjen ustvarjalnosti, inovativnosti, abstraktnemu mišljenju in čutenju sveta onkraj meja. Šele ko sprejmemo misel, da je tam čez nekaj novega, drugačnega, našemu védenju dotlej neznanega, lahko priznamo tudi, da prepletanje vsebin, ki jih ponujata umetnost in ekonomija, dobi nov smisel v pravem pomenu. Prav ta smisel je v trenutnem obdobju izrednega pomena za razvoj in napredek.

Galerija

Galerija EF je osrednji razstavni prostor, namenjen razstavam domačih in tujih umetnikov. >>>

Mala galerija

Mala galerija EF je namenjena razstavam študentov UL in mlajše generacije umetnikov. >>>

Poletna šola

Poletna šola kulturnega menedžmenta nastaja v okviru Sveta za umetnost UL in pod pokroviteljstvom EF UL, namenjena je preučevanju kulturnih in poslovnih politik, menedžerskih in podjetniških orodij na področju kulture. >>>

Kultura

Dodatne informacije

Povežite se z nami

30 let umetniške dejavnosti EF

Na vrh strani