Dvojna diploma - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

EF SEB LU logo

Dvojne diplome PROGRAMI NA SPLOŠNO

Želite obogatiti vašo kariero s pridobitvijo diplome iz ne ene, temveč z dveh vrhunskih institucij? Bi radi pridobili mednarodne izkušnje že v času svojega dodiplomskega študija? Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani (EF) imate priložnost, da postanete del »Double Degree programa« v sodelovanju z eno od naših najboljših partnerskih institucij.

KAJ JE PROGRAM “DVOJNA DIPLOMA” ?

Double Degree program je kombiniran študijski program, ki vodi do dveh diplom na dveh univerzah. Po uspešni izpolnitvi vseh zahtev programa prejmete diplomo Ekonomska fakultete ter tudi partnerske institucije.

Zaradi različnih nacionalnih omejitev in razlik med univerzami vsak program Double Degree izgleda drugače, vendar običajno vključuje enako količino študijskega časa na obeh univerzah. Krediti, pridobljeni na obeh univerzah v okviru programa, se medsebojno priznajo, kar posledično skrajša časa študija v primerjavi s pridobivanjem dveh diplom ločeno.

Ekonomska fakulteta je izjemno selektivna pri izbiri partnerskih univerz, na seznam univerz dodaja le tiste, ki so usmerjene v raziskovanje in akreditirane (z EQUIS in AACSB akreditacijo). Vsi naši partnerji so vodilne institucije v svoji državi, na področju ekonomije in / ali poslovanja, in ponujajo veliko akademskih priložnosti, ki predstavljajo dodatne ugodnosti za študente.

KAJ SO KORISTI ZA ŠTUDENTE ?

Na današnjem mednarodnem trgu dela bodo diplomanti z visokošolsko diplomo, pridobljeno v dveh različnih državah, en korak pred konkurenco. Vaša mednarodna izkušnja bo zelo cenjena s strani potencialnih delodajalcev, ne samo v smislu poslovanja, ampak tudi v smislu obvladovanja življenjskih spretnosti.

Nekatere evropske in neevropske družbe so že seznanjene s programi dvojnih diplom in imetniki dvojne diplome bodo bolj verjetno kandidati za mednarodne položaje z boljšimi poklicnimi priložnostmi od ostalih diplomantov.

Obstaja več koristi dvojnih diplom:

 • Pridobiti dve diplomi v bistveno krajšem času;
 • Izkušnja »najboljše iz obeh svetov« - vsaka univerza dodaja svojo specifičnost za študijski program in tako dopolnjuje partnersko institucijo;
 • Nova izkušnja drugačne kulture, poslovnega okolja in pristopa učenja;
 • Pridobitev večje perspektive pri reševanju mednarodnih vprašanj ;
 • Priložnost za nadgradnjo znanja poslovne angleščine;
 • Pridobitev drugačne učne izkušnje v bolj mednarodnem razredu ;
 • Opravljanje strokovne prakse (to je sestavni element nekaterih Double Degree študijskih programov, vendar ne vseh);
 • Plačate le šolnino (izredni študij) na EF, ki je bistveno nižja kot na partnerskih institucijah.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Zavedati se morate, da so ti programi zahtevni in predstavljajo večji izziv, kot če bi pridobili le eno diplomo na Ekonomski fakulteti. To pomeni, da bodo izbrani le študentje z najvišjimi ocenami in najvišjimi stopnjami ambicioznosti in motiviranosti.

IZBIRNI POSTOPEK

Če obstaja večje število ustreznih kandidatov, ki se prijavijo za izobraževanje na partnerski instituciji, potem so v posameznem študijskem letu kandidati izbrani na osnovi naslednjih kriterijev:

 • Motivacija za študij v tujini
 • Znanje jezika
 • Uspešnost pri študiju
 • Intervju

Programi dvojnih diplom na prvi stopnji študija (dodiplomski študij)

 Program  Partnerska institucija  Država
Univerzitetna poslovna in ekonomska
šola na usmeritvi:
Mednarodno poslovanje
Audencia Business School Francija
Univerzitetna poslovna in ekonomska
šola na usmeritvi:
Trženje
Pforzheim University Business School
KEDGE Business School
Nemčija
Francija
Na vrh strani