Dvojna diploma - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

EF SEB LU logo

Dvojne diplome PROGRAMI NA SPLOŠNO

Želite obogatiti vašo kariero s pridobitvijo magisterija iz ne ene, temveč z dveh vrhunskih institucij? Bi radi pridobili mednarodne izkušnje že v času svojega magistrskega študija? Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani imate priložnost, da postanete del »Double Degree programa« v sodelovanju z eno od naših najboljših partnerskih institucij.

KAJ JE PROGRAM “DVOJNA DIPLOMA” ?

Double Degree program je kombiniran študijski program, ki vodi do dveh diplom na dveh univerzah. Po uspešni izpolnitvi vseh zahtev programa prejmete diplomo Ekonomske fakultete ter tudi partnerske institucije.

Zaradi različnih nacionalnih omejitev in razlik med univerzami vsak program Double Degree izgleda drugače, vendar običajno vključuje enako količino študijskega časa na obeh univerzah. Kreditne točke, pridobljene na obeh univerzah v okviru programa, se medsebojno priznajo, kar posledično skrajša čas študija v primerjavi s pridobivanjem dveh diplom ločeno.

Ekonomska fakulteta je izjemno selektivna pri izbiri partnerskih univerz, na seznam univerz dodaja le tiste, ki so usmerjene v raziskovanje in akreditirane (z EQUIS in AACSB akreditacijo). Vsi naši partnerji so vodilne institucije v svoji državi, na področju ekonomije in/ali poslovanja, in ponujajo veliko akademskih priložnosti, ki predstavljajo dodatne ugodnosti za študente.

KAJ SO KORISTI ZA ŠTUDENTE ?

Na današnjem mednarodnem trgu dela bodo diplomanti z visokošolsko diplomo, pridobljeno v dveh različnih državah, en korak pred konkurenco. Vaša mednarodna izkušnja bo zelo cenjena s strani potencialnih delodajalcev, ne samo v smislu poslovanja, ampak tudi v smislu obvladovanja življenjskih spretnosti.

Nekatere evropske in neevropske družbe so že seznanjene s programi dvojnih diplom in imetniki dvojne diplome bodo bolj verjetno kandidati za mednarodne položaje z boljšimi poklicnimi priložnostmi od ostalih diplomantov.

Obstaja več koristi dvojnih diplom:
 • Pridobiti dve diplomi v bistveno krajšem času;
 • Izkušnja »najboljše iz obeh svetov« - vsaka univerza dodaja svojo specifičnost za študijski program in tako dopolnjuje partnersko institucijo;
 • Nova izkušnja drugačne kulture, poslovnega okolja in pristopa učenja;
 • Pridobitev večje perspektive pri reševanju mednarodnih vprašanj;
 • Priložnost za nadgradnjo znanja poslovne angleščine;
 • Pridobitev drugačne učne izkušnje v bolj mednarodnem razredu;
 • Opravljanje strokovne prakse (to je sestavni element nekaterih Double Degree študijskih programov, vendar ne vseh);
 • V primeru, da ste izredni študent, plačate šolnino le na EF, ki je bistveno nižja kot na partnerskih institucijah.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Zavedati se morate, da so ti programi zahtevni in predstavljajo večji izziv, kot če bi pridobili le eno diplomo na EF. To pomeni, da bodo izbrani le študentje z najvišjimi ocenami in najvišjimi stopnjami ambicioznosti in motiviranosti.

IZBIRNI POSTOPEK

Če obstaja večje število ustreznih kandidatov, ki se prijavijo za izobraževanje na partnerski instituciji, potem so v posameznem študijskem letu kandidati izbrani na osnovi naslednjih kriterijev:
 • Motivacija za študij v tujini
 • Znanje jezika
 • Uspešnost pri študiju
 • Intervju

Programi dvojnih diplom na drugi stopnji študija (podiplomski študij)

Program Partnerska institucija Država
Bančni in Finančni Management BI Norwegian Business School Norveška
Denar in Finance BI Norwegian Business School
University of Siena
Norveška
Italija
Poslovna Informatika Pforzheim University of Applied Sciences
NOVA IMS
Nemčija
Portugalska
Kvantitativne Finance Stockholm University, Stockholm Business School Švedska
IMB ISCTE Business School Portugalska
Ekonomija University of Siena Italija
Na vrh strani