EF SEB LU logo

Trženje

usmeritev študijskega programa UPEŠ

Ste se kdaj vprašali, kaj trženje je in kaj delajo tržniki? Zakaj so nekatera podjetja uspešnejša od drugih? Zakaj v trgovini prej izberete določeno blagovno znamko in ne katerekoli druge? Kako bi izvedli trženjsko raziskavo, ki vam bo koristila pri poslovnem odločanju? Kako bi se lotili razvoja novega izdelka, da bo le-ta uspešen na trgu? Kako postaviti ravno pravo ceno izdelku? Ali je bolje, da izdelek prodajate sami ali preko trgovcev? Kako oblikovati dober oglas in kako povezati različna orodja trženjskega komuniciranja? In še – ali je trženje storitev v čem drugačno od trženja fizičnih izdelkov?

Če vas zanimajo odgovori na zgornja vprašanja, je študij trženja prava izbira za vas. Pridobili boste temeljna znanja, ki jih zaposleni potrebujejo v oddelku za trženje v lastnem ali drugem podjetju. Pridobljeno teoretično znanje boste že v času študija uporabljali v praksi (priprava poslovnih projektov in načrtov, študije primerov, obiski gostov iz podjetij).

Po končanem študiju trženjske smeri se boste lahko zaposlili na različnih delovnih mestih v trženjskih ali prodajnih oddelkih podjetij in organizacij, npr. kot pomočniki skrbnikov blagovnih znamk, produktnih vodij ali kot pomočniki vodij projektov v trženjsko-raziskovalnih in oglaševalskih agencijah.

Predmetnik >>>

Dvojna diploma

Študenti programa UPEŠ, smer marketing, imajo možnost, da se v času študija odločijo za program dvojne diplome in tako del študija preživijo v tujini, na eni od partnerskih univerz.

Ekonomska fakulteta študentom smeri marketing omogoča program dvojne diplome v sodelovanju z naslednjimi partnerskimi univerzami:

Program dvojnih diplom (Double Degree) je kombiniran študijski program, ki vodi do dveh diplom na dveh univerzah. Po uspešni izpolnitvi vseh zahtev programa študent prejme dve diplomi in namreč, diplomo Ekonomska fakultete in diplomo partnerske institucije.

Več o dvojnih diplomah.

URADNE URE SLUŽBE ZA ŠTUDIJSKE ZADEVE

  • Ponedeljek in četrtek: od 10. do 12. ure
  • Torek: V času od 1. 7. do 30. 9. 2022 ob ne bo popoldanskih uradnih ur.
  • Še vedno pa komunikacija s študenti lahko poteka preko elektronske pošte s sodelavkami in sodelavci Službe za študijske zadeve.

Informacije po telefonu

  • od ponedeljka do petka:
    od 9.00 do 10.00
    in od 13.00 do 14.00

Dodatne informacije za redni študij

Dodatne informacije za izredni študij

Dodatne povezave

Na vrh strani